Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ VERDE ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ
180 γρ. ταλιατελες
10 γαριδες
1/2 κοκκινη πιπερια
1/2 κιτρινη πιπερια
1/2 πρασινη πιπερια
3κσ ελαιολαδο
σκορδο
1 ντοματα φρεσκια (ξεφλουδισμενη,κομμενη σε κυβους) `η 6 ντοματινια κομμενα στα 4.
1 σφηνακι κονιακ
1 ποτηρι κρασιου ζωμο ψαριων (αν δεν εχετε,μπορειτε να βαλετε νερο- απο αυτο πρου βρασατε τα ζυμαρικα)
αλατι
πιπερι
βασιλικος φρεσκος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε και πλενουμε τις γαριδες.Πλενουμε τις πιπεριες,τις καθαριζουμε και τις κοβουμε σε λωριδες(0,5 εκ.).Βαζουμε σε μια κατσαρολα νερο να βρασει για τα ζυμαρικα μας (με αλατι).Ζεσταινουμε σε ενα βαθυ σκευος το ελαιολαδο και σωταρουμε τις γαριδες και τις πιπεριες μαζι.Ταυτοχρονα βαζουμε και τα ζυμαρικα μας να βρασουν.Προσθετουμε το σκορδο,σβηνουμε με κονιακ,προσθετουμε και την ντοματα,αλατι,πιπερι,βασιλικο και τον ζωμο ψαριου και αφηνουμε να βρασουν για 4-5 λεπτα. Στραγγιζουμε τα βρασμενα ζυμαρικα και τα προσθετουμε στην σαλτσα.Ανακατευουμε και σερβιρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπερι.

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Για να δεσει καλα η σαλτσα μας,μπορουμε να χρησιμοποιησουμε λιγο ρου.Ενας τροπος παρασκευης ρου , ειναι να ανακατεψουμε καλα ηλιελαιο με αλευρι(αναλογια 3/1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου