ΥΛΙΚΑ
40 τμχ νιοκι με μελανι σουπιας(βλ.παλαιοτερη αναρτηση)
8 γαριδες ψιλοκομμενες
200 ml κρεμα γαλακτος
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
1 ντοματα φρεσκια(ξεφλουδισμενη και κομμενη σε κυβους)
σκορδο
1 σφηνακι κονιακ
1/2 φακ. Κροκος Κοζανης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφου προετοιμασουμε ολα τα υλικα μας,ζεσταινουμε το ελαιολαδο και σωταρουμε τις γαριδες και το σκορδο και σβηνουμε με το κονιακ. Αφηνουμε να εξατμιστει και μετα προσθετουμε την ντοματα και την κρεμα,αλατι,πιπερι και αφηνουμμε νε βρασει για 2-3 λεπτα.Ταυτοχρονα,βαζουμε σε βραστο ,αλατισμενο νερο να βρασουν τα νιοκι (μεχρι να ανεβουν στην επιφανεια).Προσθετουμε στην σαλτσα μας τον Κροκο Κοζανης και ανακατευουμε.Με τρυπητη κουταλα,βγαζουμε τα νιοκι απο την κατσαρολα που βραζουν και τα προσθετουμε στην σαλτσα.Ανακατευουμε και σερβιρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπερι και ψιλοκομμενο μαιντανο`η βασιλικο.
40 τμχ νιοκι με μελανι σουπιας(βλ.παλαιοτερη αναρτηση)
8 γαριδες ψιλοκομμενες
200 ml κρεμα γαλακτος
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
1 ντοματα φρεσκια(ξεφλουδισμενη και κομμενη σε κυβους)
σκορδο
1 σφηνακι κονιακ
1/2 φακ. Κροκος Κοζανης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφου προετοιμασουμε ολα τα υλικα μας,ζεσταινουμε το ελαιολαδο και σωταρουμε τις γαριδες και το σκορδο και σβηνουμε με το κονιακ. Αφηνουμε να εξατμιστει και μετα προσθετουμε την ντοματα και την κρεμα,αλατι,πιπερι και αφηνουμμε νε βρασει για 2-3 λεπτα.Ταυτοχρονα,βαζουμε σε βραστο ,αλατισμενο νερο να βρασουν τα νιοκι (μεχρι να ανεβουν στην επιφανεια).Προσθετουμε στην σαλτσα μας τον Κροκο Κοζανης και ανακατευουμε.Με τρυπητη κουταλα,βγαζουμε τα νιοκι απο την κατσαρολα που βραζουν και τα προσθετουμε στην σαλτσα.Ανακατευουμε και σερβιρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπερι και ψιλοκομμενο μαιντανο`η βασιλικο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου