ΥΛΙΚΑ
2/3 φλ.τσ. λαδι(1/2 ελαιολαδο-1/2 καλαμποκελαιο)
2 φλ.τσ. σιμιγδαλι χονδρο
2,5 φλ.τσ. ζαχαρη
4 φλ. τσ. νερο
1 φλ.τσ. χονδροκομμενα αποξηραμενα φρουτα(βερυκοκα,χουρμαδες,συκα,δαμασκηνα,σταφιδες)
2 κ.σ.κουκουναρι
1/2 κ.γλ. κανελλα σκονη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθυ σκευος (κατσαρολα),ζεσταινουμε το λαδι και προσθετουμε και τα κουκουναρια.Μολις αρχισουν να ροδιζουν,προσθετουμε το σιμιγδαλι και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να παρει χρωμα.(Προσοχη,οσο περισσοτερο το αφησουμε,τοσο πιο σκουρος θα γινει ο χαλβας.)Στη συνεχεια,προσθετουμε την ζαχαρη και ανακατευουμε ΣΥΝΕΧΩΣ.Μολις ομοιογενοποιηθει το μειγμα μας, προσθετουμε τα αποξ. φρουτα ,την κανελλα και σιγα-σιγα το νερο ανακατευοντας προσεκτικα για να μην καουμε.Μολις αρχισει να δενει, αποσυρουμε απο την φωτια,σκεπαζουμε με πετσετα και με το καπακι και αφηνουμε για 15 λεπτα.Μετα μεταφερουμε σε φορμα της αρεσκειας μας και αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα πριν σερβιρουμε.
(Η κανονικη δοσολογια για την ζαχαρη ειναι 3 φλ. τσ. αλλα βαζω 2,5 γιατι τα αποξηραμενα φρουτα ειναι γλυκα)
2/3 φλ.τσ. λαδι(1/2 ελαιολαδο-1/2 καλαμποκελαιο)
2 φλ.τσ. σιμιγδαλι χονδρο
2,5 φλ.τσ. ζαχαρη
4 φλ. τσ. νερο
1 φλ.τσ. χονδροκομμενα αποξηραμενα φρουτα(βερυκοκα,χουρμαδες,συκα,δαμασκηνα,σταφιδες)
2 κ.σ.κουκουναρι
1/2 κ.γλ. κανελλα σκονη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθυ σκευος (κατσαρολα),ζεσταινουμε το λαδι και προσθετουμε και τα κουκουναρια.Μολις αρχισουν να ροδιζουν,προσθετουμε το σιμιγδαλι και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να παρει χρωμα.(Προσοχη,οσο περισσοτερο το αφησουμε,τοσο πιο σκουρος θα γινει ο χαλβας.)Στη συνεχεια,προσθετουμε την ζαχαρη και ανακατευουμε ΣΥΝΕΧΩΣ.Μολις ομοιογενοποιηθει το μειγμα μας, προσθετουμε τα αποξ. φρουτα ,την κανελλα και σιγα-σιγα το νερο ανακατευοντας προσεκτικα για να μην καουμε.Μολις αρχισει να δενει, αποσυρουμε απο την φωτια,σκεπαζουμε με πετσετα και με το καπακι και αφηνουμε για 15 λεπτα.Μετα μεταφερουμε σε φορμα της αρεσκειας μας και αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα πριν σερβιρουμε.
(Η κανονικη δοσολογια για την ζαχαρη ειναι 3 φλ. τσ. αλλα βαζω 2,5 γιατι τα αποξηραμενα φρουτα ειναι γλυκα)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου