Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

BUCATINI AMATRICIANA

ΥΛΙΚΑ
160 γρ. bucatini
 2 φετες παντσετα καπνιστη (κομμενη σε κυβους) `η bacon
1 κρεμμυδι μετριο(κομμενο σε λεπτες φετες)
3 κσ ελαιολαδο
1/2 ποτηρι λευκο κρασι
1 ντοματα μετρια ξεφλουδισμενη,χωρις σπορους (κομμενη σε κυβους)
300 γρ. σαλτσα ντοματας(βαση,βλ.παλαιοτερη αναρτηση)
αλατι
πιπερι
μαιντανος
παρμεζανα
πεκορινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε το νερο για τα ζυμαρικα να βρασει και ταυτοχρονα σε βαθυ σκευος,ζεσταινουμε το ελαιολαδο και σωταρουμε το κρεμμυδι και την παντσετα.Οταν ειναι σχεδον ετοιμα,σβηνουμε με το λευκο κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει,προσθετουμε την φρεσκια ντοματα,την σαλτσα και 1~ κουπα νερο απο τα ζυμαρικα που βραζουν,αλατι,πιπερι και αφηνουμε να βρασουν σε μετρια φωτια,μεχρι να δεσει η σαλτσα(προσοχη ,να μην στεγνωσει).Στραγγιζουμε τα ζυμαρικα και τα προσθετουμε στην σαλτσα.Αφου βαλουμε και 1κσ παρμεζανα,ανακατευουμε και σερβιρουμε με φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι και πεκορινο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου