ΥΛΙΚΑ
1 κ. κιμα μοσχαρισιο
2 φετες παντσετα `η μπεικον(κομμενη σε κυβους)
1 καροτο(σε μικρους κυβους`η τριμμενο)
1 κλ.σελερι ψιλοκομμενο
2 φυλλα δαφνη
1 κρεμμυδι μετριο (ψιλοκομμενο)
σκορδο(προαιρετικα)
1 ποτ. κοκκινο κρασι
2 κσ ντοματοπολτο
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο
ζωμος βοδινου`η λαχανικων`η ζεστο νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα βαθυ σκευος σωταρουμε το κρεμμυδι,το σελινο,το καροτο (και αν θελετε και το σκορδο) και την παντσετα .Στην συνεχεια προσθετουμε την δαφνη, τον κιμα και σωταρουμε μεχρι να ασπρισει και να σωθουν τα υγρα του.Σβηνουμε με κοκκινο κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει,προσθετουμε 2 κουτ.ντοματοπολτο,αλατι,πιπερι και ζωμο`η νερο ζωστο (να καλυπτεται) και αφηνουμε να βρασει.
Μπορει να σερβιριστει,παραδοσιακα,με βρασμενα ζυμαρικα `η να χρησιμοποιηθει σε λαζανια.
1 κ. κιμα μοσχαρισιο
2 φετες παντσετα `η μπεικον(κομμενη σε κυβους)
1 καροτο(σε μικρους κυβους`η τριμμενο)
1 κλ.σελερι ψιλοκομμενο
2 φυλλα δαφνη
1 κρεμμυδι μετριο (ψιλοκομμενο)
σκορδο(προαιρετικα)
1 ποτ. κοκκινο κρασι
2 κσ ντοματοπολτο
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο
ζωμος βοδινου`η λαχανικων`η ζεστο νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα βαθυ σκευος σωταρουμε το κρεμμυδι,το σελινο,το καροτο (και αν θελετε και το σκορδο) και την παντσετα .Στην συνεχεια προσθετουμε την δαφνη, τον κιμα και σωταρουμε μεχρι να ασπρισει και να σωθουν τα υγρα του.Σβηνουμε με κοκκινο κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει,προσθετουμε 2 κουτ.ντοματοπολτο,αλατι,πιπερι και ζωμο`η νερο ζωστο (να καλυπτεται) και αφηνουμε να βρασει.
Μπορει να σερβιριστει,παραδοσιακα,με βρασμενα ζυμαρικα `η να χρησιμοποιηθει σε λαζανια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου