ΥΛΙΚΑ
5 αυγα
500 γρ. μασκαρπονε
5 κσ ζαχαρη
1 σφηνακι λικερ(grand marnier)
100γρ. φιστικια Αιγινης(αποφλοιωμενα και χονδροκομμενα)
σιροπι καραμελας για το γαρνιρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωριζουμε τους κροκους απο τα ασπραδια και τους βαζουμε στο μιξερ με την ζαχαρη και τα χτυπαμε μεχρι να γινει ενα ομοιογενες και αφρατο μειγμα.Προσθετουμε το μασκαρπονε και το λικερ και ταχτυπαμε μαχρι να ομοιογενοποιηθουν.Σε αλλο σκευος , χτυπαμε τα ασπραδια σε σφιτη μαρεγκα(αφου προσθεσουμε μια πρεζα αλατι).Ενσωματωνουμε την μαρεγκα στο μειγμα με τους κροκους(με απαλες κινησεις) και μετα προσθετουμε τα φιστικια.Ανακατευουμε και βαζουμε το μειγμα μας σε μια μακροστενη φορμα,που την εχουμε καλυψει με μεμβρανη.Καλυπτουμε και την επιφανεια με μεμβρανη και βαζουμε σε καταψυξη μεχρι να παγωσει καλα.Σερβιρουμε κομμενο σε λεπτες φετες,με σιροπι καραμελας.
5 αυγα
500 γρ. μασκαρπονε
5 κσ ζαχαρη
1 σφηνακι λικερ(grand marnier)
100γρ. φιστικια Αιγινης(αποφλοιωμενα και χονδροκομμενα)
σιροπι καραμελας για το γαρνιρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωριζουμε τους κροκους απο τα ασπραδια και τους βαζουμε στο μιξερ με την ζαχαρη και τα χτυπαμε μεχρι να γινει ενα ομοιογενες και αφρατο μειγμα.Προσθετουμε το μασκαρπονε και το λικερ και ταχτυπαμε μαχρι να ομοιογενοποιηθουν.Σε αλλο σκευος , χτυπαμε τα ασπραδια σε σφιτη μαρεγκα(αφου προσθεσουμε μια πρεζα αλατι).Ενσωματωνουμε την μαρεγκα στο μειγμα με τους κροκους(με απαλες κινησεις) και μετα προσθετουμε τα φιστικια.Ανακατευουμε και βαζουμε το μειγμα μας σε μια μακροστενη φορμα,που την εχουμε καλυψει με μεμβρανη.Καλυπτουμε και την επιφανεια με μεμβρανη και βαζουμε σε καταψυξη μεχρι να παγωσει καλα.Σερβιρουμε κομμενο σε λεπτες φετες,με σιροπι καραμελας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου