Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙ

ΥΛΙΚΑ
8 γαριδες
2 κολοκυθακια κομμενα σε λεπτα μπαστουνακια
160 γρ.ρυζι αρμποριο
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
1/2 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
βουτυρο
σαλτσα ντοματας(βαση)
100 ml κρεμα γαλακτος
σκορδο
μαιντανος ψιλοκομμενος
1 σφηνακι κονιακ
1/2 ποτ. λευκο κρασι
ζωμος   θαλασσινων `η ζεστο νερο
4-5 ντοματινια κομμενα στα 4(προαιρετικα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τις γαριδες(με τα κεφαλια και τα κελυφη μπορουμε να κανουμε ζωμο θαλασσινων).
Σε ενα σκευος σωταρουμε τις γαριδες,το κολοκυθι και το σκορδο(αν θελουμε να βαλουμε ντοματινια,τα προσθετουμε σε αυτο το σταδιο).Σβηνουμε με κονιακ,αφηνουμε να εξατμιστει και προσθετουμε την σαλτσα ντοματας,αλατι,πιπερι,μαιντανο και αποσυρουμε απο την φωτια.Σε αλλο, βαθυ, σκευος,σωταρουμε το κρεμμυδι μεχρι να γυαλισει και το ρυζι.Σβηνουμε με λευκο κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει και σιγα-σιγα προσθετουμε τον ζεστο ζωμο θαλασσινων `η το νερο,ανακατευοντας συνεχως.Η παραπανω διαδικασια διαρκει περιπου 15 λεπτα.Λιγο πριν το τελος ,προσθετουμε και την σαλτσα με τις γαριδες και ανακατευουμε.Δοκιμαζουμε για αλατι και το ρυζι -να κραταει ελαχιστα στο κεντρο.Προσθετουμε την κρεμα,το βουτυρο και ανακατευουμε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου