ΥΛΙΚΑ
180 γρ.ρυζι αρμποριο
1 πρασσο (το ασπρο μερος-ψιλοκομμενο)
200 γρ. κολοκυθα(ψιλοκομμενη)
100 γρ. σπανακι(κομμενο στα 2)
σκορδο(προαιρετικα)
1/2 κρεμμυδι (ψιλοκομμενο)
1/2 ποτηρι κρασι
1 λιτρο ζωμο λαχανικων(ζεστο)
αλατι
πιπερι
παρμεζανα τριμμενη
βουτυρο
3 κσ. ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφου προετοιμασουμε τα υλικα μας,ζεσταινουμε το λαδι και σωταρουμε ολα τα υλικα μεχρι να μαλακωσουν.Προσθετουμε και το ρυζι,ανακατευουμε μεχρι να γυαλισει και σβηνουμε με κρασι.Αφηνουμε να εξατμιστει,αλατοπιπερωνουμε και σιγα-σιγα,προσθετουμε τον ζεστο ζωμο(οσο χρειαστει) μεχρι να βρασει το ρυζι.Αποσυρουμε το σκευος απο την φωτια,προσθετουμε 1κσ βουτυρο,2κσ παρμεζανα,ανακατευουμε και σερβιρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπερι.
180 γρ.ρυζι αρμποριο
1 πρασσο (το ασπρο μερος-ψιλοκομμενο)
200 γρ. κολοκυθα(ψιλοκομμενη)
100 γρ. σπανακι(κομμενο στα 2)
σκορδο(προαιρετικα)
1/2 κρεμμυδι (ψιλοκομμενο)
1/2 ποτηρι κρασι
1 λιτρο ζωμο λαχανικων(ζεστο)
αλατι
πιπερι
παρμεζανα τριμμενη
βουτυρο
3 κσ. ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφου προετοιμασουμε τα υλικα μας,ζεσταινουμε το λαδι και σωταρουμε ολα τα υλικα μεχρι να μαλακωσουν.Προσθετουμε και το ρυζι,ανακατευουμε μεχρι να γυαλισει και σβηνουμε με κρασι.Αφηνουμε να εξατμιστει,αλατοπιπερωνουμε και σιγα-σιγα,προσθετουμε τον ζεστο ζωμο(οσο χρειαστει) μεχρι να βρασει το ρυζι.Αποσυρουμε το σκευος απο την φωτια,προσθετουμε 1κσ βουτυρο,2κσ παρμεζανα,ανακατευουμε και σερβιρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπερι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου