ΥΛΙΚΑ
35-40 τεμ. maltagliati
6 γαριδες (ψιλοκομμενες)
4 μανιταρια (ψιλοκομμενα)
1 μετριο καροτο(τριμμενο `η ψιλοκομμενο)
λιγο σελερι (ψιλοκομμενο)
1 ντοματα (σε κυβους-χωρις σπορους)
3 κσ ελαιολαδο
1 σφηνακι κονιακ
1 ποτηρι ζωμο ψαριου (εαν δεν υπαρχει,μπορειτε να χρησιμοποιησετε νερο απο τα ζυμαρικα που βραζουν)
αλατι
πιπερι
φρεσκος βασιλικος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε νερο να βρασει για τα ζυμαρικα (με αλατι).
Αφου προετοιμασουμε ολα τα υλικα μας,ζεσταινουμε το λαδι και σωταρουμε τις γαριδες,το σελερι,το καροτο,τα μανιταρια και το σκορδο.Σβηνουμε με κονιακ,αφηνουμε να εξατμιστει ,προσθετουμε την ντοματα και τον ζωμο και αφηνουμε να βρασει για 5 λεπτα σε μετρια φωτια.Βραζουμε τα ζυμαρικα για 3 λεπτα(μεχρι να ανεβουν στην επιφανεια),τα στραγγιζουμε ,τα προσθετουμε στην σαλτσα,αλατοπιπερωνουμε,προσθετουμε τον βασιλικο και ανακατευουμε.Σερβιρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπερι.
35-40 τεμ. maltagliati
6 γαριδες (ψιλοκομμενες)
4 μανιταρια (ψιλοκομμενα)
1 μετριο καροτο(τριμμενο `η ψιλοκομμενο)
λιγο σελερι (ψιλοκομμενο)
1 ντοματα (σε κυβους-χωρις σπορους)
3 κσ ελαιολαδο
1 σφηνακι κονιακ
1 ποτηρι ζωμο ψαριου (εαν δεν υπαρχει,μπορειτε να χρησιμοποιησετε νερο απο τα ζυμαρικα που βραζουν)
αλατι
πιπερι
φρεσκος βασιλικος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε νερο να βρασει για τα ζυμαρικα (με αλατι).
Αφου προετοιμασουμε ολα τα υλικα μας,ζεσταινουμε το λαδι και σωταρουμε τις γαριδες,το σελερι,το καροτο,τα μανιταρια και το σκορδο.Σβηνουμε με κονιακ,αφηνουμε να εξατμιστει ,προσθετουμε την ντοματα και τον ζωμο και αφηνουμε να βρασει για 5 λεπτα σε μετρια φωτια.Βραζουμε τα ζυμαρικα για 3 λεπτα(μεχρι να ανεβουν στην επιφανεια),τα στραγγιζουμε ,τα προσθετουμε στην σαλτσα,αλατοπιπερωνουμε,προσθετουμε τον βασιλικο και ανακατευουμε.Σερβιρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπερι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου