Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ.....ΑΛΛΙΩΣ !!!!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλο πατατες
10 ντοματινια κομμενα στη μεση
1 κρεμμυδι κομμενο σε λεπτες φετες
3 κσ μουσταρδα
3κσ τριμμενο σκληρο τυρι
3 κσ ελαιολαδο
ζωμος λαχανικων
αλατι
πιπερι
ριγανη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε και πλενουμε τις πατατες.Τις κοβουμε κυδωνατες και τις βαζουμε να βρασουν σε αλατισμενο νερο, μεχρι να αρχισουν να μαλακωνουν.Ταυτοχρονα ,σε ενα τηγανι,σωταρουμε το κρεμμυδι μεχρι να γυαλισει και τα ντοματινια,προσθετουμε τις στραγγισμενες πατατες,αλατι,πιπερι,ριγανη,την μουσταρδα ,το μισο απο το τυρι και ζωμο λαχανικων (να καλυπτονται).Αφηνουμε για 1 λεπτο και μεταφερουμε σε ενα πυριμαχο σκευος,πασπαλιζουμε με το υπολοιπο τυρι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 200 βαθμους μεχρι να ροδισουν.











Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΓΟΠΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1κιλο γοπες 
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
χυμος λεμονιου
ριγανη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
πατατες βρασμενες
καλαμποκι
αγγουρακι τουρσι
αλατι
πιπερι
μαγιονεζα 
μουσταρδα mild
ελαιολαδο
ξυδι (προαιρετικα,αρωματισμενο με βοτανα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε και πλενουμε καλα τα ψαρια.Αλατοπιπερωνουμε και τα βαζουμε σε πυριμαχο σκευος.Χτυπαμε το ελαιολαδο με τον χυμο λεμονιου και την ριγανη και περιχυνουμε τα ψαρια μας.(προαιρετικα,προσθετουμε και ξυσμα λεμονιου).Ψηνουμε σε μετριο προθερμασμενο φουρνο για περιπου 1/2 ωρα (αναλογα και με τον φουρνο).
Οσο τα ψαρια ψηνονται,ετοιμαζουμε την πατατοσαλατα.Κοβουμε τις πατατες σε μετρια κομματια και τα αγγουρακια σε φετες.Προσθετουμε και μια μικρη κονσερβα βρασμενο καλαμποκι(στραγγισμενο) .Χτυπαμε 1κσ.μαγιονεζα με 1κγλ. μουσταρδα , 1κσ ελαιολαδο και 1κσ ξυδι αρωματισμενο με βοτανα,αλατι και πιπερι και περιχυνουμε με το μειγμα την σαλατα.Ανακατευουμε καλα και σερβιρουμε.


ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Για πιο πλουσια γευση,μπορειτε να προσθεσετε στην σαλατα και 1 αυγο βρασμενο και κομμενο σε φετες.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΨΑΡΙ

 ΥΛΙΚΑ
200 γρ. καροτο βρασμενο
200 γρ. μπροκολο βρασμενο
200 γρ. ψαρι (σφυριδα `η μπακαλιαρο) βρασμενο
ελαιολαδο
χυμο λεμονιου
αλατι
πιπερι
φυλλα φρεσκου βασιλικου


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε το καροτο σε φετες,το μπροκολο σε μικρα μπουκετακια και το ψαρι σε μικρα κομματια.Τα ανακατευουμε σε ενα βαθυ σκευος,προσθετοντας και τον ψιλοκομμενο βασιλικο,το ελαιολαδο,αλατι,πιπερι και τον χυμο λεμονιου. Καλη σας ορεξη!!!!



Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΟΜΕΛΕΤΑ ΡΟΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΠΕΚ

 ΥΛΙΚΑ
2 μεγαλα αυγα(`η 3 μικρα)
3 φετες σπεκ (`η εναλλακτικα ζαμπον)
1 καροτο βρασμενο
1/2 πιπερια κοκκινη
1 κολοκυθακι κομμενο σε φετες
αλατι
πιπερι
παρμεζανα τριμμενη 
λιγο γαλα φρεσκο
λιγο βουτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε τα λαχανικα να ψηθουν σε ενα τηγανι-σχαρα.Χτυπαμε τα αυγα με 2 κουτ.σουπας γαλα.αλατι και πιπερι(προσοχη,αν χρησιμοποιησετε σπεκ ,μην βαλετε πολυ αλατι γιατι θα ειναι αλμυρη η ομελετα σας).Σε αντικολλητικο τηγανι,λιωνουμε το βουτυρο και ριχνουμε τα χτυπημενα αυγα.Ψηνουμε την ομελετα και απο τις 2 πλευρες και οταν ειναι ετοιμη την βαζουμε-ανοιχτη- σε αντικολλητικο χαρτι `η σε αλουμινοχαρτο. Στρωνουμε πανω στην ομελετα το σπεκ και βαζουμε στην μια πλευρα τα λαχανικα,πασπαλιζοντας τα με λιγη τριμ. παρμεζανα.Τυλιγουμε σε ρολο(με το αλουμινοχαρτο) και το βαζουμε στον φουρνο για 3 περιπου λεπτα.Οταν ειναι ετοιμο,ανοιγουμε το αλουμινοχαρτο ,κοβουμε σε φετες και σερβιρουμε με μια πρασινη σαλατα.
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Την γεμιση μπορειτε να την κανετε με οποιοδηποτε λαχανικο `η τυρι προτιματε.



Κυριακή 25 Μαΐου 2014

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ (ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ)

ΥΛΙΚΑ
1 μικρο κοτοπουλο (ολοκληρο)
1 κιλο πατατες
πετιμεζι
χυμο απο 2 μετρια πορτοκαλια
χυμο απο 2 μετρια λεμονια
ανθοτυρο
παρμεζανα (τριμμενη)
γκουντα (τριμμενο)
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε καλα το κοτοπουλο και το αλατοπιπερωνουμε (μεσα-εξω).Ανακατευουμε ολα τα τυρια και γεμιζουμε το κοτοπουλο.Κλεινουμε το ανοιγμα με οδοντογλυφιδες και βαζουμε το κοτοπουλο στο κεντρο της γαστρας.Καθαριζουμε τις πατατες και τις κοβουμε (κυδωνατες).Τις αλατοπιπερωνουμε και τις βαζουμε και αυτες στην γαστρα γυρω απο το κοτοπουλο.Αναμειγνυουμε τον χυμο απο τα λεμονια και τα πορτοκαλια, με 1 γεματη κουταλια σουπας πετιμεζι και 4 κουταλιες σουπας ελαιολαδο.Περιχυνουμε το κοτοπουλο και τις πατατες,τοποθετουμε το καπακι της γαστρας και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 190 βαθμους  για ~80 λεπτα (αναλογα και με τον φουρνο).Συνηθως δεν χρειαζεται να προσθεσετε νερο,αρκει ο χυμος.Συνοδευεται ιδανικα με μια σαλατα με φρεσκια ροκα , ντοματινια και μπαλσαμικο.
(Αν δεν σας αρεσουν τα παραπανω τυρια,μπορειτε να χρησιμοποιησετε και διαφορετικο μειγμα τυριων .)



Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ
180 γρ.σπαγγετι
1/2 κοκκινη πιπερια
1/2 πορτοκαλι πιπερια
1/2 κιτρινη πιπερια
1/2 πρασινη πιπερια
8 μαυρες ελιες(χωρις κουκουτσι)
20γρ. τριμμενη παρμεζανα
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
σκορδο
φρεσκια ριγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψηνουμε τις πιπεριες σε τηγανι σχαρα και ταυτοχρονα, βραζουμε τα ζυμαρικα σε αλατισμενο νερο.Μολις ψηθουν οι πιπεριες,τις κοβουμε σε λωριδες και τις βαζουμε σε βαθυ σκευος.Προσθετουμε και τις ελιες,το πολτοποιημενο σκορδο,ελαιολαδο,αλατι,πιπερι και την φρεσκια ριγανη.Στραγγιζουμε τα ζυμαρικα και τα προσθετουμε και αυτα στο σκευος.Ανακατευουμε και σερβιρουμε με λιγο τριμμενο πεκορινο.Καλη σας ορεξη!!!




 

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΧΑΡΑΣ,ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

 ΥΛΙΚΑ
180 γρ. σπαγγετι
2 κολοκυθακια μετρια
8 μανιταρια
250-300 γρ. φιλετο κοτοπουλο
6 ντοματινια
1κσ ψιλοκομμενο μαιντανο
αλατι
πιπερι
σκορδο
ελαιολαδο
τριμμενη παρμεζανα
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε καλα το κοτοπουλο,το αλατοπιπερωνουμε και το ψηνουμε σε τηγανι-σχαρα .Κοβουμε τα κολοκυθακια και τα μανιταρια σε φετες και τα ψηνουμε και αυτα.Βαζουμε τα ζυμαρικα να βρασουν σε αλατισμενο νερο.Πλενουμε και κοβουμε τα ντοματινια στα 4 και τα βαζουμε σε βαθυ σκευος.Οταν ψηθει το κοτοπουλο, το κοβουμε σε λωριδες,οπως και τα κολοκυθακια και, μαζι με τα μανιταρια, τα βαζουμε στο σκευος  με τα ντοματινια.Προσθετουμε 2κσ. ελαιολαδο,τον μαιντανο ,την τριμμενη παρμεζανα και ενα πολτοποιημενο σκορδο(προαιρετικα) `η 1/2 κγλ πολτο σκορδου.Στραγγιζουμε τα ζυμαρικα μας και τα προσθετουμε στα υπολοιπα υλικα.Δοκιμαζουμε και, αν χρειαζεται,προσθετουμε αλατι και πιπερι.Ανακατευουμε και το φαγητο μας ειναι ετοιμο.

ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

 ΥΛΙΚΑ
2 τσιπουρες
10 μανιταρια
2 καροτα
10 ελιες
φρεσκια ριγανη
αλατι
πιπερι
1 ποτηρι κρασι λευκο
2 φρεσκα κρεμμυδακια
ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε και πλενουμε καλα τα ψαρια.Αλατοπιπερωνουμε και τα βαζουμε σε αντικολλητικο ταψακι.Καθαριζουμε και κοβουμε τα φρεσκα κρεμμυδακια,τα μανιταρια και τα καροτα και τα προσθετουμε στο ταψακι.Βαζουμε και τις ελιες(ολοκληρες `η καθαρισμενες),το κρασι,την φρεσκια ριγανη,ραντιζουμε με ελαιολαδο και,αφου καλυψουμε με αλουμινοχαρτο,ψηνουμε στους 200  βαθμους για 15 λεπτα και στην συνεχεια βγαζουμε το αλουμινοχαρτο και ψηνουμε για αλλα 10 λεπτα.Συνοδευεται ιδανικα  με λευκο ρυζι.Καλη σας ορεξη!!!

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΦΑΡΦΑΛΕ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ
180 γρ.φαρφαλε
150γρ.βρασμενο κουνουπιδι
8 ελιες μαυρες(χωρις κουκουτσι,κομμενες στα 2)
1 κλωναρι σελερι ψιλοκομμενο
1 κρεμμυδι φρεσκο ψιλοκομμενο
1 καροτο τριμμενο
6 ντοματινια κομμενα στα 2
σκορδο
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
μαιντανος ψιλοκομμενος
τριμ. παρμεζανα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε τα ζυμαρικα μας να βρασουν σε αλατισμενο νερο.Σωταρουμε το κρεμμυδι με το σελερι,το σκορδο και το καροτο.Προσθετουμε το κουνουπιδι ,τις ελιες,τα ντοματινια και λιγο απο το νερο που βραζουμε τα ζυμαρικα.Στραγγιζουμε τα ζυμαρικα και τα βαζουμε στην σαλτσα,προσθετουμε και αλατι,πιπερι,μαιντανο και ανακατευουμε.Μολις δεσει η σαλτσα,προσθετουμε παρμεζανα και σερβιρουμε.



Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΚΡΕΠΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
100γρ. κουβερτουρα
100ml. κρεμα γαλακτος
1 αχλαδι μεγαλο `η 2 μικρα
1/2 σφηνακι Grand Marnier
φουντουκι τριμμενο
λιγη μαργαρινη
παγωτο (οποια γευση σας αρεσει)
4 κρεπες (θα τις φτιαξετε ευκολα και γρηγορα ακολουθωντας τις οδηγιες απο την παλαιοτερη αναρτηση ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ  ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ,διπλασιαζοντας την ζαχαρη και προσθετοντας λιγη κανελα-απο την παραπανω συνταγη,φτιαχνουμε περιπου 10-12 κρεπες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε και κοβουμε σε κυβους το αχλαδι.
Το σωταρουμε ελαφρως σε λιγη μαργαρινη  και σβηνουμε με το Grand Marnier.
Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν-μαρι `η ζεσταινουμε την κρεμα γαλακτος σε μετρια φωτια,προσθετουμε την κουβερτουρα σε μικρα κομματια και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να λιωσει.Προσοχη,δεν αφηνουμε την κρεμα να φτασει σε σημειο βρασμου γιατι θα κοψει.
 Απλωνουμε σε καθε μια κρεπα την σοκολατα,προσθετουμε το αχλαδι και διπλωνουμε στα 4.
Πασπαλιζουμε με το τριμμενο φουντουκι και συνοδευουμε με το αγαπημενο μας παγωτο.


 
 

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΩΜΟ

ΥΛΙΚΑ
Για την γεμιση
200 καπνιστος σολωμος σε φετες
200 γρ. μασκαρπονε
100γρ.ροκα
αλατι
πιπερι
4 κρεπες (που θα τις φτιαξετε βλεποντας την παλαιοτερη αναρτηση ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ ΒΗΜΑ -ΒΗΜΑ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλωνουμε 1 γεματη κ.σ. πανω σε καθε κρεπα.Αλατοπιπερωνουμε και προσθετουμε  το 1/4 απο τον σολωμο.Σκεπαζουμε με τα φυλλα ροκας και τυλιγουμε την καθε κρεπα σε ρολο `η διπλωνουμε στα 4.





Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΑΛΜΥΡΗ ΚΡΕΠΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΡΙΚΟΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
Για την γεμιση
200γρ.ρικοτα
1κσ. τριμμενη παρμεζανα
1/2 κιτρινη πιπερια
1/2 κοκκινη πιπερια
1/2 πρασινη πιπερια
1 κολοκυθακι μικρο
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
φρεσκος δυοσμος
Για τις κρεπες
3 αυγα
600 ml γαλα
200γρ. αλευρι
1 πρεζα αλατι
1 πρεζα ζαχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΛ. ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ"ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ"

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και κοβουμε σε λεπτες φετες τα λαχανικα μας.Τα ψηνουμε σε τηγανι-σχαρα(αντικολλητικο) και μετα τα κοβουμε σε κυβους.Τα βαζουμε σε βαθυ σκευος και προσθετουμε την ρικοτα,την παρμεζανα,αλατι,πιπερι,λιγο ελαιολαδο και τον δυοσμο.Ανακατευουμε μεχρι να ομοιογενοποιηθει το μειγμα .Παιρνουμε μια κρεπα και απλωνουμε περιπου 2κσ απο την γεμιση σε ολη της την επιφανεια.Τυλιγουμε την κρεπα σε ρολο και την κοβουμε στα 2.
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Αντι για ρικοτα,μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ανθοτυρο.Επισης,μπορουμε να προσθεσουμε στα λαχανικα και κυβους φρεσκιας ντοματας(χωρις σπορους).




Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΠΕΝΝΕ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ

ΥΛΙΚΑ
180 γρ.πεννε
150 γρ. μπροκολο βρασμενο
200ml κρεμα γαλακτος
8 ντοματινια κομμενα στα 4
100γρ. γκοργκοντζολα
10 γρ.κουκουναρι καβουρδισμενο
αλατι
πιπερι
παρμεζανα τριμμενη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε τα ζυμαρικα μας να βρασουν σε αλατισμενο νερο.Οταν ειναι ετοιμα,τα στραγγιζουμε (κραταμε λιγο απο το νερο που βρασανε).Σε βαθυ σκευος ,βαζουμε την κρεμα γαλακτος και ζεσταινουμε σε μετρια φωτια.Προσθετουμε την γκοργκοντζολα και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να λιωσει.Συνεχιζουμε,προσθετοντας το βρασμενο μπροκολο, τα ντοματινια,το κουκουναρι,τα στραγγισμενα ζυμαρικα και 1 φλιτζανι μικρο νερο απο το νερο που βρασαμε τις πεννε.Ανακατευουμε,αλατοπιπερωνουμε ,προσθετουμε και τριμμενη παρμεζανα και το φαγητο μας ειναι ετοιμο.



ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ (light ιδανικη και για χορτοφαγους)

ΥΛΙΚΑ
200γρ.ρυζι(30 γρ.αγριορυζο και 170γρ. τυπου Αμερικης)
1 κοκκινη πιπερια
1κιτρινη πιπερια
1πρασινη πιπερια
σελερι(1 κλαρακι)
1 καροτο βρασμενο(`η ωμο τριμμενο)
μαιντανος 
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε το ρυζι να βρασει σε αλατισμενο νερο και ταυτοχρονα,πλενουμε καλα και κοβουμε τα λαχανικα μας σε κυβους.Στραγγιζουμε το ρυζι και το αφηνουμε να κρυωσει.Βαζουμε τα κομμενα λαχανικα σε βαθυ σκευος και προσθετουμε και το κρυο ρυζι.Προσθετουμε αλατι,φρεσκοτριμμενο πιπερι και μαιντανο και η σαλατα μας ειναι ετοιμη.Καλη ορεξη!!
(Εαν σας αρεσουν τα αλλαντικα,μπορειτε να προσθεσετε και λεπτες φετες προσουτο.)




Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ

ΥΛΙΚΑ
180 γρ. πεννε
1 ψαρονεφρι μικρο
10 ντοματινια κομμενα στα 4
15 γρ. κουκουναρι  καβουρδισμενο
1 ματσακι ροκα 
παρμεζανα τριμμενη
ελαιολαδο
σκορδο
αλατι
πιπερι
μαιντανος
κρεμα μπαλσαμικο(προαιρετικα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε τα ζυμαρικα μας να βρασουν σε αλατισμενο νερο (al dente).Πλενουμε την ροκα και τα ντοματινια και τα κοβουμε  (αν η ροκα ειναι baby την αφηνουμε ολοκληρη).Πλενουμε, κοβουμε το χοιρινο σε φετες και αφου αλατοπιπερωσουμε, το ψηνουμε σε τηγανι -σχαρα.Οταν ειναι ετοιμο,το κοβουμε σε μακροστενες λωριδες( ζουλιεν).Στραγγιζουμε τα ζυμαρικα και τα βαζουμε σε βαθυ σκευος.Πολτοποιουμε το σκορδο,το ανακατευουμε με πολυ λιγο ελαιολαδο και το βαζουμε στα ζυμαρικα (εναλλακτικα,μπορειτε να χρησιμοποιησετε και πολτο σκορδου).Προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα στο σκευος με τα ζυμαρικα και ανακατευουμε καλα.(Δοκιμαζουμε ξανα,μηπως χρειαζεται να προσθεσουμε αλατι).Σερβιρουμε αμεσως,αφου περιχυσουμε με κρεμα μπαλσαμικο.


Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΧΥΛΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ
150 γρ. ζυμαρικα(κοχυλακι `η αχιβαδακι)
1 μετριο χταποδακι
1 κρεμμυδι τριμμενο
1/2 ποτηρι λευκο κρασι
ελαιολαδο
σαλτσα ντοματας(βαση)
αλατι
πιπερι
1 φυλλο δαφνης


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε καλα το χταποδι και το βαζουμε να βρασει με λιγο νερο,ξυδι και ενα  φυλλο δαφνης.Μολις μαλακωσει(να τρυπιεται με οδοντογλυφιδα),το βγαζουμε απο την κατσαρολα και το αφηνουμε να κρυωσει λιγο και μετα το κοβουμε σε κομματια.Σε βαθυ σκευος ,ζεσταινουμε το ελαιολαδο και σωταρουμε ελαφρως το κρεμμυδι.Μολις γυαλισει , προσθετουμε και το χταποδι και σωταρουμε για λιγο.Σβηνουμε με το κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει και μετα προσθετουμε την σαλτσα ντοματας και αλατοπιπερωνουμε.Προσθετουμε και ζεστο νερο και αφηνουμε να βρασει για ~15 λεπτα.Αφου ελεγξουμε την ποσοτητα του νερου στην κατσαρολα,προσθετουμε και τα ζυμαρικα και αφου ανακατεψουμε,αφηνουμε να βρασουν για 10 λεπτα.Σερβιρεται ζεστο με φρεσκοτριμμενο πιπερι.


Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΖΕΛΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΥΛΙΚΑ
300 γρ. φραουλες
250 γρ. γιαουρτι 2 %
2 κ.σ. ζαχαρη
100 ml γαλα
3 φυλλα ζελατινης
τριμμενη κουβερτουρα(προαιρετικα) `η σιροπι σοκολατας



 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Καθαριζουμε πλενουμε και κοβουμε στα 4 τις φραουλες.Τις βαζουμε σε κατσαρολακι (αντικολλητικο) χωρις νερο , με την ζαχαρη και αφηνουμε,ανακατευοντας κατα διαστηματα,μεχρι να λιωσουν.Βαζουμε τα φυλλα ζελατινης σε κρυο νερο να μαλακωσουν (να σκεπαζονται).Βγαζουμε τις φραουλες , προσθετουμε την ζελατινη και ανακατευουμε.Σε αλλο σκευος αναμειγνυουμε το γαλα με το γιαουρτι και προσθετουμε τις (χλιαρες) φραουλες.Ανακατευουμε καλα,το βαζουμε σε φορμα και αφηνουμε στο ψυγειο μεχρι να δεσει.Σερβιρουμε με τριμμενη σοκολατα `η σιροπι σοκολατας και φρεσκες φραουλες.