Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΑΛΜΥΡΗ ΚΡΕΠΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΡΙΚΟΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
Για την γεμιση
200γρ.ρικοτα
1κσ. τριμμενη παρμεζανα
1/2 κιτρινη πιπερια
1/2 κοκκινη πιπερια
1/2 πρασινη πιπερια
1 κολοκυθακι μικρο
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
φρεσκος δυοσμος
Για τις κρεπες
3 αυγα
600 ml γαλα
200γρ. αλευρι
1 πρεζα αλατι
1 πρεζα ζαχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΛ. ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ"ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ"

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και κοβουμε σε λεπτες φετες τα λαχανικα μας.Τα ψηνουμε σε τηγανι-σχαρα(αντικολλητικο) και μετα τα κοβουμε σε κυβους.Τα βαζουμε σε βαθυ σκευος και προσθετουμε την ρικοτα,την παρμεζανα,αλατι,πιπερι,λιγο ελαιολαδο και τον δυοσμο.Ανακατευουμε μεχρι να ομοιογενοποιηθει το μειγμα .Παιρνουμε μια κρεπα και απλωνουμε περιπου 2κσ απο την γεμιση σε ολη της την επιφανεια.Τυλιγουμε την κρεπα σε ρολο και την κοβουμε στα 2.
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Αντι για ρικοτα,μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ανθοτυρο.Επισης,μπορουμε να προσθεσουμε στα λαχανικα και κυβους φρεσκιας ντοματας(χωρις σπορους).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου