Κυριακή 25 Μαΐου 2014

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ (ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ)

ΥΛΙΚΑ
1 μικρο κοτοπουλο (ολοκληρο)
1 κιλο πατατες
πετιμεζι
χυμο απο 2 μετρια πορτοκαλια
χυμο απο 2 μετρια λεμονια
ανθοτυρο
παρμεζανα (τριμμενη)
γκουντα (τριμμενο)
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε καλα το κοτοπουλο και το αλατοπιπερωνουμε (μεσα-εξω).Ανακατευουμε ολα τα τυρια και γεμιζουμε το κοτοπουλο.Κλεινουμε το ανοιγμα με οδοντογλυφιδες και βαζουμε το κοτοπουλο στο κεντρο της γαστρας.Καθαριζουμε τις πατατες και τις κοβουμε (κυδωνατες).Τις αλατοπιπερωνουμε και τις βαζουμε και αυτες στην γαστρα γυρω απο το κοτοπουλο.Αναμειγνυουμε τον χυμο απο τα λεμονια και τα πορτοκαλια, με 1 γεματη κουταλια σουπας πετιμεζι και 4 κουταλιες σουπας ελαιολαδο.Περιχυνουμε το κοτοπουλο και τις πατατες,τοποθετουμε το καπακι της γαστρας και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 190 βαθμους  για ~80 λεπτα (αναλογα και με τον φουρνο).Συνηθως δεν χρειαζεται να προσθεσετε νερο,αρκει ο χυμος.Συνοδευεται ιδανικα με μια σαλατα με φρεσκια ροκα , ντοματινια και μπαλσαμικο.
(Αν δεν σας αρεσουν τα παραπανω τυρια,μπορειτε να χρησιμοποιησετε και διαφορετικο μειγμα τυριων .)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου