Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΟΜΕΛΕΤΑ ΡΟΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΠΕΚ

 ΥΛΙΚΑ
2 μεγαλα αυγα(`η 3 μικρα)
3 φετες σπεκ (`η εναλλακτικα ζαμπον)
1 καροτο βρασμενο
1/2 πιπερια κοκκινη
1 κολοκυθακι κομμενο σε φετες
αλατι
πιπερι
παρμεζανα τριμμενη 
λιγο γαλα φρεσκο
λιγο βουτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε τα λαχανικα να ψηθουν σε ενα τηγανι-σχαρα.Χτυπαμε τα αυγα με 2 κουτ.σουπας γαλα.αλατι και πιπερι(προσοχη,αν χρησιμοποιησετε σπεκ ,μην βαλετε πολυ αλατι γιατι θα ειναι αλμυρη η ομελετα σας).Σε αντικολλητικο τηγανι,λιωνουμε το βουτυρο και ριχνουμε τα χτυπημενα αυγα.Ψηνουμε την ομελετα και απο τις 2 πλευρες και οταν ειναι ετοιμη την βαζουμε-ανοιχτη- σε αντικολλητικο χαρτι `η σε αλουμινοχαρτο. Στρωνουμε πανω στην ομελετα το σπεκ και βαζουμε στην μια πλευρα τα λαχανικα,πασπαλιζοντας τα με λιγη τριμ. παρμεζανα.Τυλιγουμε σε ρολο(με το αλουμινοχαρτο) και το βαζουμε στον φουρνο για 3 περιπου λεπτα.Οταν ειναι ετοιμο,ανοιγουμε το αλουμινοχαρτο ,κοβουμε σε φετες και σερβιρουμε με μια πρασινη σαλατα.
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Την γεμιση μπορειτε να την κανετε με οποιοδηποτε λαχανικο `η τυρι προτιματε.



1 σχόλιο: