Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΚΡΕΠΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
100γρ. κουβερτουρα
100ml. κρεμα γαλακτος
1 αχλαδι μεγαλο `η 2 μικρα
1/2 σφηνακι Grand Marnier
φουντουκι τριμμενο
λιγη μαργαρινη
παγωτο (οποια γευση σας αρεσει)
4 κρεπες (θα τις φτιαξετε ευκολα και γρηγορα ακολουθωντας τις οδηγιες απο την παλαιοτερη αναρτηση ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ  ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ,διπλασιαζοντας την ζαχαρη και προσθετοντας λιγη κανελα-απο την παραπανω συνταγη,φτιαχνουμε περιπου 10-12 κρεπες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε και κοβουμε σε κυβους το αχλαδι.
Το σωταρουμε ελαφρως σε λιγη μαργαρινη  και σβηνουμε με το Grand Marnier.
Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν-μαρι `η ζεσταινουμε την κρεμα γαλακτος σε μετρια φωτια,προσθετουμε την κουβερτουρα σε μικρα κομματια και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να λιωσει.Προσοχη,δεν αφηνουμε την κρεμα να φτασει σε σημειο βρασμου γιατι θα κοψει.
 Απλωνουμε σε καθε μια κρεπα την σοκολατα,προσθετουμε το αχλαδι και διπλωνουμε στα 4.
Πασπαλιζουμε με το τριμμενο φουντουκι και συνοδευουμε με το αγαπημενο μας παγωτο.


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου