Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΜΗΛΟΠΙΤΑ (ευκολη και γρηγορη)

ΥΛΙΚΑ (για ενα ταψακι περιπου 20 εκ.)
1 φυλλο σφολιατας
4 μηλα  μετρια (οτι εχετε)
1 κουπα ζαχαρη καστανη
1 κσ κορν φλαουρ
1 κ.γλ.μειγμα μπαχαρικων για γλυκα(αν δεν εχετε,μπορειτε να βαλετε κανελλα,γαρυφαλλο και μοσχοκαρυδο)
χυμο λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και καθαριζουμε τα μηλα και τα τριβουμε (στο χοντρο του τριφτη).Τα ραντιζουμε με λιγες σταγονες χυμο λεμονιου (για να μην μαυρισουν) και προσθετουμε την ζαχαρη,το κορν φλαουρ  και τα μπαχαρικα και ανακατευουμε καλα.Λαδωνουμε προσεκτικα το ταψακι μας και στρωνουμε το φυλλο σφολιατας(τα πλαινα,να καλυπτονται μεχρι τη μεση περιπου).Με ενα πηρουνι,τρυπαμε ανα διαστηματα το φυλλο και καλυπτουμε με το μειγμα των μηλων.Διακοσμουμε ολη την επιφανεια ειτε με πολυ λεπτοκομμενες φετες μηλου (καλυπτουμε ολη την επιφανεια του ταψιου) ειτε με τα περισσευματα της σφολιατας,κομμενα σε λεπτες λωριδες και κανοντας "διχτυ"(οπως στην παστα φλωρα).Ψηνετε στους 170 βαθμους  μεχρι να ροδισει.Συνοδευεται ιδανικα με παγωτο και σιροπι καραμελας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου