Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
2 μεγαλες πατατες
2 φετες προσουτο κομμενο σε μικρα κομματια
1/2 πρασο ψιλοκομμενο
1/2 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1κσ ελαιολαδο
30 γρ. παρμεζανα
αλατι
πιπερι
ριγανη φρεσκια
ροκα 
ντοματινια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε καλα τις πατατες,τις τυλιγουμε με αλουμινοχαρτο και τις ψηνουμε για 40 λεπτα στους 200 βαθμους.Σωταρουμε ελαφρως το πρασο και το κρεμμυδι. Βγαζουμε  τις πατατες απο τον φουρνο και κοβουμε προσεκτικα απο την πανω πλευρα ενα 'καπακι' παχους 1,5 εκατ. περιπου.Αδειαζουμε σιγα σιγα ,με ενα μικρο κουταλι το εσωτερικο της πατατας,το βαζουμε σε ενα σκευος ,προσθετουμε το προσουτο,το κρεμμυδι,ελαιολαδο,το πρασο,αλατι,πιπερι,ριγανη και την μιση παρμεζανα.Ανακατευουμε , γεμιζουμε τις πατατες,πασπαλιζουμε με την υπολοιπη παρμεζανα και ψηνουμε για 10 λεπτα.Σερβιρουμε με ροκα και ντοματινια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου