ΥΛΙΚΑ
10 καραβιδες (ολοκληρες)
200 γρ.λιγκουινι
ελαιολαδο (3κσ)
2 ντοματες μετριες ψιλοκομμενες
1/2 ποτηρι λευκο κρασι
σκορδο
αλατι
πιπερι
μαιντανος
1 σφηνακι κονιακ
1ποτηρι ζωμο θαλασσινων η νερο απο τα ζυμαρικα που βραζουν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε τις καραβιδες στα 2 (κατα μηκος) και τις καθαριζουμε.Βαζουμε τα ζυμαρικα να βρασουν σε αλατισμενο νερο.Σωταρουμε τις καραβιδες στο ελαιολαδο,προσθετουμε και το σκορδο,σβηνουμε με το κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει και σβηνουμε ξανα με το κονιακ.Προσθετουμε την ντοματα,αλατι,πιπερι,προσθετουμε τον ζωμο η το νερο (ζεστο) και αφηνουμε να βρασουν για 5 λεπτα.Προσθετουμε και τα βρασμενα ζυμαρικα μας,ανακατευουμε και σερβιρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπερι και μαιντανο.
10 καραβιδες (ολοκληρες)
200 γρ.λιγκουινι
ελαιολαδο (3κσ)
2 ντοματες μετριες ψιλοκομμενες
1/2 ποτηρι λευκο κρασι
σκορδο
αλατι
πιπερι
μαιντανος
1 σφηνακι κονιακ
1ποτηρι ζωμο θαλασσινων η νερο απο τα ζυμαρικα που βραζουν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε τις καραβιδες στα 2 (κατα μηκος) και τις καθαριζουμε.Βαζουμε τα ζυμαρικα να βρασουν σε αλατισμενο νερο.Σωταρουμε τις καραβιδες στο ελαιολαδο,προσθετουμε και το σκορδο,σβηνουμε με το κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει και σβηνουμε ξανα με το κονιακ.Προσθετουμε την ντοματα,αλατι,πιπερι,προσθετουμε τον ζωμο η το νερο (ζεστο) και αφηνουμε να βρασουν για 5 λεπτα.Προσθετουμε και τα βρασμενα ζυμαρικα μας,ανακατευουμε και σερβιρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπερι και μαιντανο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου