ΥΛΙΚΑ
2 κ.ντοματες(ξεφλουδισμενες,χωρις σπορους,κομμενες σε κυβους)
1κλ. σελινο
1 καροτο
1 κρεμμυδι
1 πρασσο
4 φετες μπεικον
1 σκορδο
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
βασιλικο φρεσκο
100 ml κρεμα (προαιρετικα)
1 κγλ.ζαχαρη
1 λιτρο ζωμος λαχανικων
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε σε κυβους τα λαχανικα μας και το μπεικον,τα σωταρουμε ολα μαζι,προσθετουμε την ντοματα ,σωταρουμε για 5 περιπου λεπτα(να βγαλει τα υγρα ),προσθετουμε αλατι, πιπερι και την ζαχαρη,τον ζωμο λαχανικων και αφηνουμε να βρασει σε μετρια φωτια για 30 περιπου λεπτα.Για να την κανουμε βελουτε η χρησιμοποιουμε αναδευτηρα(μπαστουνι) η το κλασσικο μιξερ.Προσθετουμε και την κρεμα γαλακτος (προαιρετικα),αρωματιζουμε με φρεσκο βασιλικο η λαδι βασιλικου και σερβιρουμε με τραγανες φετες ψωμιου.
2 κ.ντοματες(ξεφλουδισμενες,χωρις σπορους,κομμενες σε κυβους)
1κλ. σελινο
1 καροτο
1 κρεμμυδι
1 πρασσο
4 φετες μπεικον
1 σκορδο
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
βασιλικο φρεσκο
100 ml κρεμα (προαιρετικα)
1 κγλ.ζαχαρη
1 λιτρο ζωμος λαχανικων
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε σε κυβους τα λαχανικα μας και το μπεικον,τα σωταρουμε ολα μαζι,προσθετουμε την ντοματα ,σωταρουμε για 5 περιπου λεπτα(να βγαλει τα υγρα ),προσθετουμε αλατι, πιπερι και την ζαχαρη,τον ζωμο λαχανικων και αφηνουμε να βρασει σε μετρια φωτια για 30 περιπου λεπτα.Για να την κανουμε βελουτε η χρησιμοποιουμε αναδευτηρα(μπαστουνι) η το κλασσικο μιξερ.Προσθετουμε και την κρεμα γαλακτος (προαιρετικα),αρωματιζουμε με φρεσκο βασιλικο η λαδι βασιλικου και σερβιρουμε με τραγανες φετες ψωμιου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου