Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΥΛΙΚΑ
200-250γρ. φιλετο χοιρινο
αποξηραμενα φρουτα (3 δαμασκηνα,3 βερυκοκα,3 συκα)
1ποτηρι κρασι Marsala
1 ποτηρι ζωμο κοτοπουλο
λιγο αλευρι
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο
1κσ. βουτυρο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε τα φρουτα σε ενα σκευος με το κρασι να μουλιασουν (για 30 λεπτα περιπου).


 Σε ενα τηγανι βαζουμε 3 κσ ελαιολαδο και 1/2 κουτ. βουτυρο και τα ζεσταινουμε.Κοβουμε σε φετες το χοιρινο,το αλευρωνουμε και το σωταρουμε ελαφρα και απο τις 2 πλευρες,ενω ταυτοχρονα αλατοπιπερωνουμε.



Σβηνουμε με το κρασι,προσθετοντας και τα φρουτα.Προσθετουμε και τον ζωμο κοτοπουλο ακι αφηνουμε να βρασουν για 5 λεπτα.Δενουμε την σαλτσα με λιγο αλευρι και βουτυρο και ειναι ετοιμο!Συνοδευουμε με ρυζι, πουρε η ψητες πατατες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου