Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΑΦΙΔΟΚΕΙΚ

ΥΛΙΚΑ (για μια μεγαλη στρογγυλη φορμα)
4 φλ. τσ. αλευρι μαλακο η για ολες τις χρησεις
2 φλ.τσ. ζαχαρη καστανη
1 1/2 φλ.τσ. σταφιδες σουλτανινα
1/2 φλ.τσ. κοντιτα (φρουι γλασσε ψιλοκομμενα)
2 φλ. τσ. καρυδια χοντροκομμενα
2 φλ. τσ. νερο

1 φλ.τσ. κρυο νερο
1 φλ.τσ. χυμο πορτοκαλι
1/4 φλ. τσ. αραβοσιτελαιο
1/4 φλ. τσ. ελαιολαδο
1 κ.γλ. σοδα
1/2 κ.γλ. αλατι
2 1/2 κ. γλ. μειγμα μπαχαρικων για γλυκα (αν δεν εχετε,μπορειτε να βαλετε κανελλα, γαρυφαλλο τριμ. και μοσχοκαρυδο τριμ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα βαθυ σκευος ανακατευουμε ΟΛΑ τα στερεα υλικα.Σε κατσαρολακι βαζουμε να βρασουν,τα 2 φλιτζανια νερο με τις σταφιδες και τα κοντιτα.(Απο οταν αρχισει ο βρασμος ,αφηνουμε για 15 λεπτα περιπου, σε μετρια φωτια.) .Αποσυρουμε το σκευος απο την εστια και προσθετουμε τα λαδια και το 1φλ. κρυο νερο.Ανακατευουμε καλα και το προσθετουμε στο μειγμα των στερεων υλικων.Ανακατευουμε με κουταλι,προσθετοντας σιγα-σιγα και τον χυμο πορτοκαλιου.(Το τελικο μειγμα, πρεπει να ειναι παχυρρευστο,τοσο,οσο και του κλασσικου κεικ).Βαζουμε σε λαδωμενη και αλευρωμενη φορμα και ψηνουμε στους 180 βαθμους για περιπου 70 λεπτα. (Για καλυτερο αποτελεσμα,χρησιμοποιηστε φορμα σιλικονης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου