Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΡΙΖΟΤΟ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΥΛΙΚΑ
180 γρ. ρυζι αρμποριο
6 φραουλες
1 σφηνακι grand marnier
καραμελωμενο μπαλσαμικο
φυτικη μαργαρινη
κρεμμυδι ψιλοκομμενο
παρμεζανα (2κοφτες κουτ. σουπας)
αλατι
πιπερι
ζωμος κοτοπουλου η λαχανικων (ζεστο)
1/2 ποτ. λευκο κρασι
βουτυρο
2κσ τυρι mascarpone
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε,καθαριζουμε και κοβουμε σε κυβακια τις 5 απο τις 6 φραουλες.Σε βαθυ σκευος λιωνουμε την μαργαρινη,σωταρουμε το κρεμμυδι (μεχρι να γυαλισει) και προσθετουμε το ρυζι,ανακατευουμε για 3 λεπτα,σβηνουμε με το κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει και προσθετουμε τις φραουλες.Ανακατευουμε και αρχιζουμε σιγα-σιγα να προσθετουμε τον ζωμο,μεχρι να βρασει το ρυζι.Δοκιμαζουμε και αν χρειαζεται (κατα βουληση) ,προσθετουμε αλατι και πιπερι.Μετα προσθετουμε το mascarpone,το βουτυρο και την παρμεζανα. Ανακατευουμε και σερβιρουμε με καραμελωμενο μπαλσαμικο και την φραουλα που εχουμε κρατησει,κομμενη σε φετες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου