ΥΛΙΚΑ
1200γρ. πατατες
400γρ. αλευρι
2 αυγα
1 πρεζα μοσχοκαρυδο
1 κουτ. σουπας παρμεζανα
αλατι
πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε τις πατατες,τις καθαριζουμε και τις πολτοποιουμε.Σε βαθυ σκευος, βαζουμε ολα τα υλικα της συνταγης και ζυμωνουμε μεχρι να ομοιογενοποιηθουν.Πλαθουμε μπαστουνακια και κοβουμε σε μικρα κομματια (~1,5 εκ.).Δινουμε σχημα με ενα πηρουνι(εκτος αν εχουμε το ειδικο εργαλειο) , αλευρωνουμε και απλωνουμε σε ταψακι.Βραζουμε σε αλατισμενο νερο μεχρι να βγουν στην επιφανεια.
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Διατηρουνται βρασμενα,σε απλη συντηρηση,για 2-3 ημερες, εφοσον εχουν κρυωσει καλα και λαδωθουν ελαφρως.Προσοχη,δεν τα κρυωνουμε σε τρεχουμενο νερο,αλλα σε ενα σκευος με παγακια `η απλωμενα σε ενα ταψακι.
Εαν θελουμε ,μπορουμε να ετοιμασουμε μεγαλυτερη ποσοτητα και αφου τα απλωσουμε σε δισκο,τα σκεπαζουμε με μεμβρανη και τα βαζουμε στην καταψυξη.Οταν παγωσουν,τα μεταφερουμε σε σακκουλακι ειδικο για τροφιμα και διατηρουνται στην καταψυξη για περιπου 45 ημερες.
.
1200γρ. πατατες
400γρ. αλευρι
2 αυγα
1 πρεζα μοσχοκαρυδο
1 κουτ. σουπας παρμεζανα
αλατι
πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε τις πατατες,τις καθαριζουμε και τις πολτοποιουμε.Σε βαθυ σκευος, βαζουμε ολα τα υλικα της συνταγης και ζυμωνουμε μεχρι να ομοιογενοποιηθουν.Πλαθουμε μπαστουνακια και κοβουμε σε μικρα κομματια (~1,5 εκ.).Δινουμε σχημα με ενα πηρουνι(εκτος αν εχουμε το ειδικο εργαλειο) , αλευρωνουμε και απλωνουμε σε ταψακι.Βραζουμε σε αλατισμενο νερο μεχρι να βγουν στην επιφανεια.
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Διατηρουνται βρασμενα,σε απλη συντηρηση,για 2-3 ημερες, εφοσον εχουν κρυωσει καλα και λαδωθουν ελαφρως.Προσοχη,δεν τα κρυωνουμε σε τρεχουμενο νερο,αλλα σε ενα σκευος με παγακια `η απλωμενα σε ενα ταψακι.
Εαν θελουμε ,μπορουμε να ετοιμασουμε μεγαλυτερη ποσοτητα και αφου τα απλωσουμε σε δισκο,τα σκεπαζουμε με μεμβρανη και τα βαζουμε στην καταψυξη.Οταν παγωσουν,τα μεταφερουμε σε σακκουλακι ειδικο για τροφιμα και διατηρουνται στην καταψυξη για περιπου 45 ημερες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου