ΥΛΙΚΑ
180 γρ. αλευρι
800 γρ. πατατες
300 γρ. σπανακι φρεσκο
μοσχοκαρυδο (1 πρεζα)
αλατι (1/2 κ.γλ. )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε τις πατατες ,τις καθαριζουμε και τις πολτοποιουμε.Βραζουμε το σπανακι,το στραγγιζουμε καλα και το πολτοποιουμε στο μιξερ.Σε βαθυ σκευος ανακατευουμε καλα τις πατατες,το σπανακι,το κοσκινισμενο αλευρι,αλατι και μοσχοκαρυδο.Ζυμωνουμε καλα μεχρι να εχουμε ενα ομοιογενες μειγμα και μετα κοβουμε σε μπαστουνακια.Κοβουμε σε μικρα κομματια-περιπου 1,5 εκ.-,δινουμε σχημα με ενα πηρουνι,αλευρωνουμε και βαζουμε σε δισκο μεχρι να τα βρασουμε. Αν το μειγμα μας ειναι πολυ υγρο,προσθετουμε αλευρι.
180 γρ. αλευρι
800 γρ. πατατες
300 γρ. σπανακι φρεσκο
μοσχοκαρυδο (1 πρεζα)
αλατι (1/2 κ.γλ. )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε τις πατατες ,τις καθαριζουμε και τις πολτοποιουμε.Βραζουμε το σπανακι,το στραγγιζουμε καλα και το πολτοποιουμε στο μιξερ.Σε βαθυ σκευος ανακατευουμε καλα τις πατατες,το σπανακι,το κοσκινισμενο αλευρι,αλατι και μοσχοκαρυδο.Ζυμωνουμε καλα μεχρι να εχουμε ενα ομοιογενες μειγμα και μετα κοβουμε σε μπαστουνακια.Κοβουμε σε μικρα κομματια-περιπου 1,5 εκ.-,δινουμε σχημα με ενα πηρουνι,αλευρωνουμε και βαζουμε σε δισκο μεχρι να τα βρασουμε. Αν το μειγμα μας ειναι πολυ υγρο,προσθετουμε αλευρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου