ΥΛΙΚΑ
200 γρ. αλευρι γ.ο.χρ.
800 γρ. πατατες
αλατι
πιπερι
μελανι σουπιας(1 σακουλακι απο φρεσκια σουπια `η 1 φακελακι σκονη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε τις πατατες,τις καθαριζουμε και τις πολτοποιουμε.Προσθετουμε το αλευρι (κοσκινισμενο),αλατι,πιπερι και το μελανι.Ζυμωνουμε μεχρι να ομοιογενοποιηθουν τα υλικα μας.Πλαθουμε σε μπαστουνακια και τα κοβουμε σε κομματια περιπου 1,5 εκ.Κρατωντας ενα πηρουνι ,ρολαρουμε πανω του καθε ενα νιοκι (ετσι ανοιγει ελαφρως και κανει γραμμες απο το πηρουνι).Αλευρωνουμε και τα απλωνουμε σε ενα δισκο.Ειναι ετοιμα για βρασιμο!!!!(Βραζονται σε αλατισμενο νερο μεχρι να ανεβουν στην επιφανεια.)
Θα ακολουθησουν συνταγες με νιοκι.
200 γρ. αλευρι γ.ο.χρ.
800 γρ. πατατες
αλατι
πιπερι
μελανι σουπιας(1 σακουλακι απο φρεσκια σουπια `η 1 φακελακι σκονη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε τις πατατες,τις καθαριζουμε και τις πολτοποιουμε.Προσθετουμε το αλευρι (κοσκινισμενο),αλατι,πιπερι και το μελανι.Ζυμωνουμε μεχρι να ομοιογενοποιηθουν τα υλικα μας.Πλαθουμε σε μπαστουνακια και τα κοβουμε σε κομματια περιπου 1,5 εκ.Κρατωντας ενα πηρουνι ,ρολαρουμε πανω του καθε ενα νιοκι (ετσι ανοιγει ελαφρως και κανει γραμμες απο το πηρουνι).Αλευρωνουμε και τα απλωνουμε σε ενα δισκο.Ειναι ετοιμα για βρασιμο!!!!(Βραζονται σε αλατισμενο νερο μεχρι να ανεβουν στην επιφανεια.)
Θα ακολουθησουν συνταγες με νιοκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου