Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
180 γρ. ρυζι
150 γρ. παντζαρια
3κσ ελαιολαδο
40 γρ. κρεμμυδι
σκορδο
δενδρολιβανο
1 1/2 λιτρο ζωμο λαχανικων (ζεστο)
1/2 ποτηρι λευκο κρασι
30 γρ. βουτυρο
30 γρ. παρμεζανα τριμμενη
1κσ. γιαουρτι 0 %
1κσ μασκαρπονε `η Φιλαδελφεια
αλατι
πιπερι
2 φετες προσουτο (τραγανες,ψημενες στο φουρνο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τα παντζαρια και τα κοβουμε σε κυβακια,το ιδιο και το κρεμμυδι.Σε βαθυ σκευος,σωταρουμε το κρεμμυδι και το σκορδο.Αφαιρουμε το σκορδο και προσθετουμε τα παντζαρια.Τα σωταρουμε για 1 λεπτο και μετα ,προσθετουμε και το ρυζι.Σωταρουμε για περιπου 2 λεπτα,σβηνουμε με λευκο κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει και σιγα-σιγα,ανακατευοντας συνεχως,προσθετουμε τον ζεστο ζωμο λαχανικων.(Η παραπανω διαδικασια πρεπει να διαρκεσει περιπου 15 λεπτα).Οταν το ρυζι ειναι ετοιμο(al dente),προσθετουμε το μασκαρπονε,το βουτυρο,την 1/2 παρμεζανα και το δενδρολιβανο και ανακατευουμε.Αποσυρουμε το σκευος απο την φωτια,αφηνουμε για περιπου 1 λεπτο και σερβιρουμε με 1κσ γιαουρτι,το ψημενο προσουτο,φρεσκοτριμμενο πιπερι  και την υπολοιπη παρμεζανα.Αντι για προσουτο,μπορουμε να βαλουμε χοντροκομμενα καρυδια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου