Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ



ΥΛΙΚΑ(για 2 ατομα)
 
120 γρ. ρυζι αρμποριο
80 γρ. αβοκαντο
8 γαριδες μετριες
1/2 κρεμμυδι μετριο ψιλοκομμενο
χυμο απο ενα πορτοκαλι
1 σφηνακι κονιακ
6 κσ. ελαιολαδο
30 γρ.βουτυρο
1/2 ποτηρι κρασι 
ζωμο γαριδας(ακολουθει ο τροπος παρασκευης του) 
30 γρ.παρμεζανα(προαιρετικα)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προετοιμαζουμε τον ζωμο γαριδας.(Αφαιρουμε τα κεφαλια απο τις γαριδες και τα βραζουμε σε 2 1/2 λιτρα νερο με 2-3 κοκκους μαυρο πιπερι,1 καροτο κομμενο, 1 κλωναρι σελινο κομμενο,1/2 κρεμμυδι και 2 φυλλα δαφνης, τα βραζουμε για 1 ωρα , στραγγιζουμε και ο ζωμος μας ειναι ετοιμος)
Ζεσταινουμε το λαδι (4 κσ) ,σωταρουμε το κρεμμυδι με το ρυζι και  το σβηνουμε με κρασι,αφηνουμε να  εξατμιστει και ριχνουμε σιγα σιγα τον ζωμο γαριδας.Ταυτοχρονα,σε αλλο σκευος , σωταρουμε τις γαριδες με το σκορδο και το αβοκαντο κομμενο σε κυβους(Προσοχη,επειδη το αβοκαντο μαυριζει γρηγορα η θα το καθαρισετε τελευταια στιγμη η αν το καθαρισετε νωριτερα πρεπει να το περασετε με χυμο φρεσκου λεμονιου).Σβηνουμε με κονιακ και τα προσθετουμε στο σκευος που ετοιμαζουμε το ρυζι.Ανακατευουμε και οταν  βρασει το ρυζι ,προσθετουμε το χυμο πορτοκαλιου και το βουτυρο .Το ριζοτο μας ειναι ετοιμο,καλη σας ορεξη!! 
Προαιρετικα , σερβιρουμε με τριμμενη παρμεζανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου