Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ!!!

ΥΛΙΚΑ
200γρ. σαβαγιαρ
6 αυγα μετρια
6 κ.σ. ζαχαρη
6 κ.σ. μασκαρπονε
1/2 ποτ.(κρ) κρασι μαρσαλα
1 σφηνακι μπακαρντι
1σφηνακι λικερ αμαρετο
2 1/2 κουπες καφε εσπρεσο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωριζουμε τα ασπραδια απο τους κροκους και τα  χτυπαμε  μαρεγκα (με μια πρεζα αλατι)
Χτυπαμε τους κροκους με την ζαχαρη μεχρι να ομοιογενοποιηθουν.
Συμπληρωνουμε το μασκαρπονε και το αμαρετο και τα χτυπαμε για 2-3 λεπτα.
Προσθετουμε την μαρεγκα και ανακατευουμε προσεκτικα το μειγμα με μαριζ.(απαλες κινησεις με την ιδια φορα).
Βαζουμε στο σκευος μας την μιση ποσοτητα του μειγματος.
Σε ενα βαθυ σκευος αναμειγνυουμε τον καφε,το μπακαρντι και το κρασι,βουταμε εκει τα μπισκοτα μας ενα-ενα και μετα τα στρωνουμε στο σκευος μας.
Προσθετουμε και την υπολοιπη κρεμα,καλυπτοντας τα μπισκοτα και βαζουμε στο ψυγειο για 40 λεπτα περιπου και το γλυκο μας ειναι ετοιμο!!









ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Αντι για μαρσαλα,μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ...μαυροδαφνη!
Αντι για μασκαρπονε,μπορουμε να βαλουμε τυρι τυπου Φιλαδελφεια!
Για πιο γλυκια,δροσερη και καλοκαιρινη γευση,αντικαταστηστε το μασκαρπονε με 600 γρ. σαντιγυ
και προσθεστε στο μειγμα φρεσκες φραουλες!!!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου