ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ(για 2 ατομα)
120 γρ.ρυζι (αρμποριο)
120 γρ.μανιταρια
100 γρ. ντοματινια
4 κσ ελαιολαδο
1/2 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
σκορδο
1/2 ποτηρι λευκο κρασι
ζωμος λαχανικων
20 γρ.φρεσκο βασιλικο
30 γρ.βουτυρο
30 γρ.παρμεζανα τριμμενη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταινουμε το λαδι και σωταρουμε το κρεμμυδι ,το σκορδο και τα μανιταρια κομμενα σε φετες.Αφου σωταριστουν,ριχνουμε και το ρυζι,το σωταρουμε και μετα σβηνουμε με το κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ και προσθετουμε σιγα σιγα τον ζεστο ζωμο λαχανικων,μεχρι να βρασει το ρυζι
και ταυτοχρονα να χυλωσει το ριζοτο μας (αναλυτικα ο τροπος παρασκευης
του , σε προηγουμενη αναρτηση).Κοβουμε τα ντοματινια στα
τεσσερα,ψιλοκοβουμε τον βασιλικο και τα προσθετουμε στο ριζοτο μας μαζι
με το βουτυρο,αλατι,πιπερι και την παρμεζανα.Αφηνουμε για 1 λεπτο και
σερβιρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπερι.Τα ντοματινια,τα προσθετουμε στο
τελος , για να δωσουμε στο φαγητο μας μια νοτα δροσιας και φρεσκαδας. Καλη σας ορεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου