Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

 

 
ΥΛΙΚΑ(για 2ατομα)
2 φιλετα κοτοπουλο
2 ωριμες ντοματες σε φετες
180 γρ. καπνιστο  τυρι σε φετες
1 ποτηρι λευκο κρασι
1σκελ. σκορδο
1 κλων. δενδρολιβανο
1 ποτηρι νερου ζωμο κοτοπουλου
αλατι
πιπερι
5 κσ ελαιολαδο 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε το κοτοπουλο σε λεπτες φετες,αλατοπιπερωνουμε και το ψηνουμε μεχρι να ροδισει (περιπου 3 λεπτα απο καθε πλευρα)
Βαζουμε πανω σε καθε φετα κοτοπουλο μια φετα ντοματα και μια φετα καπνιστο τυρι.
Προσθετουμε το δεντρολιβανο και το σκορδο,σβηνουμε με το κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ και προσθετουμε και το ζωμο.
  Αφηνουμε να σιγοβρασει για 5 λεπτα και δενουμε την σαλτσα με λιγο  βουτυρο (μπορειτε να χρησιμοποιησετε και κορν φλαουρ)


Σερβιρουμε με ρυζι (μειγμα αγριορυζου και μακρυκοκκου)

1 σχόλιο:

  1. ekpliktikes empeiries geysewn kai trlh geysh arwmaton apo kapnisto tyri skarmocca italikou typou olofresko sththos kotopoulou kai olofreskh ntomata syndiazmos armonikhs aplothtas sto piato sas me mia lexh apo empeiria kai dokimasmenh syntagh ..... bravo chef mou....

    ΑπάντησηΔιαγραφή