Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

                                                        ΡΙΖΟΤΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΥΛΙΚΑ(για 2 ατομα)

150 γρ. ρυζι αρμποριο
200γρ. κιτρινη κολοκυθα (κομμενη σε μικρα καρε)
30 γρ. παρμεζανα
4 κσ ελαιολαδο
30 γρ. βουτυρο φρεσκο
1/2 κρεμμυδι
1/2 ποτηρι λευκο  κρασι
4 φετες  προσουτο σωταρισμενο(τραγανο)
ζωμο λαχανικων(οσο παρει)
αλατι
πιπερι
φασκομηλο(2-3 φυλλα)
καραμελωμενο μπαλσαμικο
 
Για τον ζωμο λαχανικων θα χρειαστειτε
2 καροτα
1 κολοκυθι
σελερι
μαιντανο
2 λιτρα νερο
Καθαριζουμε,ψιλοκοβουμε τα λαχανικα και τα βραζουμε για 1/2 ωρα περιπου.Τα σουρωνουμε και ετσι εχουμε φρεσκο ζωμο λαχανικων!!


Σωταρουμε το κρεμμυδι με την κολοκυθα,μεχρι να μαλακωσουν.Προσθετουμε και το ρυζι,σωταρουμε μεχρι να γυαλισει,σβηνουμε με λευκο κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει και προσθετουμε σιγα-σιγα ζεστο ζωμο λαχανικων,ανακατευοντας συνεχως για 12-15 λεπτα.Βαζουμε και το φασκομηλο,το βουτυρο και την παρμεζανα,ανακατευουμε και αφηνουμε να ξεκουραστει για 1 λεπτο. Σερβιρουμε ,αφου προσθεσουμε και το τραγανο προσουτο και καραμελωμενο μπαλσαμικο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου