Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

                                                   Πέστο Λιαστής Ντομάτας



Υλικά


200 γρ Λιαστή Ντομάτα
100 ml Ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
30 γρ κουκουνάρι ή Κάσιους
40 γρ τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι-Πιπέρι
μια σκελίδα σκόρδο προαιρετικά


Εκτέλεση


Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.Προσθέτουμε τη  λιαστή ντομάτα, σοτάρουμε για λίγο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.


 

















Το πέστο Λιαστής ντομάτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν σως σε πράσινη σαλάτα.
Επίσης προσθέτοντας τυρί ρικότα(ανθότυρο), ελιές και βρασμένα ζυμαρικά έχετε μια γρήγορη μακαρονάδα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου