Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΓΛΩΣΣΑ (ΨΑΡΙ)-Φιλεταρισμα

   Η γλωσσα ειναι σχετικα δυσευρετο ψαρι ,γιατι  κολυμπαει κοντα στο  βυθο (σε  αμμωδη  σημεια) και ειναι  δυσκολο να αλιευθει.Το  ψαρι  αυτο εχει την  εξης ιδιαιτεροτητα,αν και γεννιεται  οπως τα υπολοιπα  ψαρια  με κατακορυφο προσανατολισμο, μετα αλλαζει και  γινεται  επιπεδο.Δηλαδη,η μια πλευρα  ακουμπαει  στο  βυθο και το  ματι που βρισκεται σε αυτη την πλευρα μετακινειται σιγα-σιγα στην αποπανω ,διπλα στο αλλο.Ειναι πολυ νοστιμο ψαρι και μαγειρευεται  γρηγορα.Παρακατω,θα δειτε ποσο γρηγορα και ευκολα φιλεταρουμε την γλωσσα.



 Κανουμε μια τομη στην ουρα  (στο πλαι)  σε οποιαδηποτε πλευρα.
 Αφαιρουμε το δερμα τραβωντας  σιγα -σιγα απο την ουρα προς το κεφαλι(για μεγαλυτερη ευκολια,βουταμε βρεγμενο το δαχτυλο μας σε αλατι)




 Αφου αφαιρεσουμε το δερμα,με κοφτερο μαχαιρι ,κανουμε μια τομη παραλληλη με την ραχοκοκκαλια,απο την ουρα προς το κεφαλι,βγαζοντας ετσι ενα καθαρο φιλετο.
 Επαναλαμβανουμε την ιδια διαδικασια και απο την αλλη πλευρα και τα φιλετα μας ειναι ετοιμα για μαγειρεμα!!


Και επειδη ,δεν πεταμε τιποτα(!!),το κεφαλι και τα κοκκαλα  τα βραζουμε με καροτα ,σελινο και κρεμμυδι για  50 λεπτα και εχουμε ενα υπεροχο ζωμο ψαριου για τα μαγειρεματα μας!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου