ΥΛΙΚΑ
15 μυδια
1/2 ποτ. κρασι λευκο
2 ντοματες
μαιντανος
σκορδο
θυμαρι `η ριγανη
ελαιολαδο
φρυγανια τριμ.
μαυρο πιπερι
λιγο αλατι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και καθαριζουμε καλα τα μυδια(βλ. προηγουμενες αναρτησεις) και τα βραζουμε με το κρασι μεχρι να ανοιξουν.Κραταμε μονο το 1/2 κελυφος με το μυδι και τα τοποθετουμε σε πυρεξ.Ετοιμαζουμε την γεμιση,κοβωντας την ντοματα σε κυβους(εχουμε αφαιρεσει τους σπορους),ψιλοκοβουμε μαιντανο, θυμαρι και σκορδο,λιγο αλατι,πιπερι και ελαιολαδο και αφου ανακατεψουμε καλα,γεμιζουμε τα μυδια.Πασπαλιζουμε με τριμμενη φρυγανια και ψηνουμε στους 200 βαθμους για 10-15 λεπτα `η μεχρι να κανουν κρουστα.
15 μυδια
1/2 ποτ. κρασι λευκο
2 ντοματες
μαιντανος
σκορδο
θυμαρι `η ριγανη
ελαιολαδο
φρυγανια τριμ.
μαυρο πιπερι
λιγο αλατι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και καθαριζουμε καλα τα μυδια(βλ. προηγουμενες αναρτησεις) και τα βραζουμε με το κρασι μεχρι να ανοιξουν.Κραταμε μονο το 1/2 κελυφος με το μυδι και τα τοποθετουμε σε πυρεξ.Ετοιμαζουμε την γεμιση,κοβωντας την ντοματα σε κυβους(εχουμε αφαιρεσει τους σπορους),ψιλοκοβουμε μαιντανο, θυμαρι και σκορδο,λιγο αλατι,πιπερι και ελαιολαδο και αφου ανακατεψουμε καλα,γεμιζουμε τα μυδια.Πασπαλιζουμε με τριμμενη φρυγανια και ψηνουμε στους 200 βαθμους για 10-15 λεπτα `η μεχρι να κανουν κρουστα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου