Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ (ΒΑΣΗ)

ΥΛΙΚΑ
3 κιλα ντοματες(ξεφλουδισμενες)
3 κρεμμυδια μετρια
3 καροτα
2 κλωναρια σελερι
σκορδο
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
ζαχαρη
φρεσκος βασιλικος





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Ψιλοκοβουμε τις ξεφλουδισμενες ντοματες
(για τον τροπο ξεφλουδισματος βλ.ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ) , καθαριζουμε και ψιλοκοβουμε και τα υπολοιπα λαχανικα,τα σωταρουμε σε ελαιολαδο μεχρι να μαλακωσουν και προσθετουμε την ντοματα.
Αλατοπιπερωνουμε,προσθετουμε λιγη ζαχαρη για να ισορροπισουμε την οξυτητα της ντοματας και αφηνουμε να βρασει, αφου συμπληρωσουμε  ενα ποτηρι νερο (σε μετρια φωτια για 1 1/2 ωρα).10 λεπτα πριν την βγαλουμε απο την φωτια ,βαζουμε και τα φυλλα βασιλικου.Οταν η σαλτσα βρασει,πολτοποιουμε με μιξερ(κατα προτιμηση μπαστουνι,για πιο ομοιομορφο αποτελεσμα) και η σαλτσα ειναι ετοιμη .Μπορειτε να την χρησιμοποιησετε ειτε μονη της για μια ευκολη και γρηγορη μακαροναδα ειτε σαν βαση σε διαφορες παρασκευες οπως ριζοτο,διαφορα ορεκτικα η και μαγειρευτα παραδοσιακα φαγητα.




ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Για να ξεφλουδισουμε γρηγορα και ευκολα τις ντοματες,με ενα κοφτερο μαχαιρι,χαρασσουμε απαλα ενα σταυρο στην βαση της ντοματας,τις ζεματαμε σε καυτο νερο,αμεσως μετα τις βουταμε σε παγωμενο νερο η τις αφηνουμε να κρυωσουν και τις ξεφλουδιζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου