Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΒΟΥΡΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

ΥΛΙΚΑ(για 1 ατομο)
Καβουρι
 100 γρ.λιγκουινι
1 ντοματα ξεφλουδιμενη και ψιλοκομμενη
1 φλ.τσαγιου σαλτσα ντοματας(βαση)
1 ποτηρι λευκο κρασι
Ελαιολαδο
Σκορδο
Αλατι
Πιπερι
Ζωμος ψαριου
Μαιντανος



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε το καβουρι (βλ. ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ),το σωταρουμε σε λαδι,βαζουμε σκορδο,σβηνουμε με το λευκο κρασι,σκεπαζουμε με καπακι και αφηνουμε να βρασει για 3 λεπτα.Προσθετουμε την σαλτσα ντοματας ,το ζωμο ψαριου και την φρεσκια ντοματα.Βαζουμε και αλατι,πιπερι,μαιντανο και αφηνουμε να βρασει σκεπασμενο για 8 λεπτα.Εχουμε βαλει τα ζυμαρικα να βρασουν σε αλατισμενο νερο (al dente)  και τα βαζουμε στην σαλτσα με το καβουρι.Ανακατευουμε και σερβιρουμε,αφου εχουμε σπασει  τις δαγκανες με το ειδικο εργαλειο (τυπου καρυοθραυστης). Καλη σας ορεξη!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου