Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΥΔΙΑ,ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
200 γρ. ταλιατελες
1 κ. μυδια 
100 γρ. μανιταρια φρεσκα
100γρ. σπανακι φρεσκο
2 μετριες ντοματες
1/2 ποτ. λευκο κρασι
σκορδο
μαιντανος
πιπερι
φρεσκο βασιλικο
ελαιολαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τα μυδια (βγαζουμε το 'μουστακι' και τριβουμε το κελυφος).Κοβουμε τα μανιταρια,πλενουμε και κοβουμε το σπανακι.Πλενουμε , αποφλοιωνουμε και κοβουμε την ντοματα σε κυβους.Σωταρουμε στο λαδι τα μανιταρια,το σκορδο,το σπανακι,σβηνουμε με λευκο κρασι και αφηνουμε να εξατμιστει . Προσθετουμε την ντοματα και τα μυδια και αφου σκεπασουμε το σκευος με ενα καπακι,αφηνουμε μεχρι να ανοιξουν τα μυδια. ΠΡΟΣΟΧΗ ,δεν αφηνουμε τα μυδια να βρασουν πολυ γιατι σκληραινουν και αν καποιο μυδι δεν ανοιξει το πεταμε.Βαζουμε τα ζυμαρικα να βρασουν σε αλατισμενο νερο.Οταν βρασουν ,στραγγιζουμε και τα βαζουμε στην σαλτσα,ανακατευουμε και προσθετουμε τον μαιντανο και τον φρεσκο βασιλικο.Σερβιρουμε με λιγες σταγονες φρεσκο ελαιολαδο.
ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Οταν μαγειρευουμε οστρακοειδη,προσεχουμε το αλατι γιατι ειναι αλμυρα απο μονα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου