Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλο γαυρο
σκορδο
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο
ηλιελαιο
ανηθος
ντοματα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φιλεταρουμε το γαυρο(κοβουμε το κεφαλι και αφαιρουμε προσεκτικα το κοκαλο , χωρις να κοψουμε το φιλετο).Ξεπλενουμε και το βαζουμε στη μαριναδα που εχουμε ετοιμασει( με ξυδι,αλατι σκορδο και λιγο ανηθο).Αφηνουμε τα φιλετακια να μαριναριστουν για 24 ωρες(μεχρι να ασπρισουν).Τα ξεπλενουμε και τα στρωνουμε σε ενα σκευος ,βαζοντας αλατι,σκορδο και ηλιελαιο(βλ. ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ).Μπορουμε να τα κρατησουμε στο ψυγειο εως 5 ημερες.Τα σερβιρουμε με φρεσκια ψιλοκομμενη ντοματα,ανηθο ,ελαιολαδο και φρεσκοτριμμενο πιπερι.






  ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Οταν θελουμε να διατηρησουμε τροφιμα στο ψυγειο σε λαδι,καλο ειναι να χρησιμοποιουμε ηλιελαιο γιατι το ελαιολαδο παγωνει.Προσθετουμε το ελαιολαδο οταν σερβιρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου