Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΥΛΙΚΑ (για  2 ατομα)


150 γρ, ρυζι αρμποριο
8 - 10 γαριδες μετριες
2 μετριες ντοματες
6 σπαραγγια φρεσκα
σκορδο
ελαιολαδο
μαιντανος
βασιλικος φρεσκος
κονιακ
ζωμο λαχανικων η ψαριων
αλατι
πιπερι
1/2 κρεμμυδι
1 ποτηρι λευκο κρασι
30 γρ. βουτυρο
παρμεζανα τριμμενη(προαιρετικα)

                                                                 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τις γαριδες.Πλενουμε τα λαχανικα μας και τα κοβουμε.Σωταρουμε στο ελαιολαδο το τριμ. κρεμμυδι,προσθετουμε το ρυζι και το σωταρουμε μεχρι να γυαλισει,σβηνουμε με το κρασι και προσθετουμε ζεστο  ζωμο εως να σκεπαστει .Σε ενα δευτερο σκευος ,σωταρουμε τις γαριδες με τα σπαραγγια και το σκορδο,σβηνουμε με το κονιακ,βαζουμε και την φρεσκια ντοματα,αλατι,πιπερι,μαιντανο και βασιλικο και τα προσθετουμε στο ρυζι. Αφηνουμε να βρασει ανακατευοντας συχνα.Οταν το ρυζι ειναι ετοιμο(al dente),προσθετουμε το βουτυρο και την παρμεζανα, το βγαζουμε απο την φωτια ,αφηνουμε να ξεκουραστει για ενα λεπτο περιπου και σερβιρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπερι.ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου