Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΥΚΟΛΟ ΖΥΜΩΤΟ ΨΩΜΙ

ΥΛΙΚΑ

Αλευρι (γ.ο.χ)  2 κιλα 
Νερο  1300 ml (χλιαρο)
Μαγια νωπη 75 γρ.
Ζαχαρη  2 κ.γλ.
Ελαιολαδο  2 κ.σ.
Αλατι  1 1/2  κ.γλ.







ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλυουμε την μαγια στο νερο και προσθετουμε  το λαδι και  την ζαχαρη .Ριχνουμε στο παραπανω μειγμα  το αλευρι και το αλατι και  τα ανακατευουμε.Ζυμωνουμε  μεχρι να γινει  ενα ομοιογενες  μειγμα που δεν κολλαει  στα χερια.Το σκεπαζουμε  με πετσετα  και αφηνουμε μεχρι να  διπλασιαστει  ο  ογκος  του.Το ζυμωνουμε  ξανα για ενα λεπτο,μοιραζουμε την ζυμη σε ισα  μερη  και  πλαθουμε σε οτι σχημα θελουμε .Το αφηνουμε να φουσκωσει και ψηνουμε στους  190 μεχρι να ροδισει  (σε προθερμασμενο φουρνο  , περιπου 45-50 λεπτα  η μεχρι  να ροδισει).
Αν κατα το ζυμωμα η ζυμη κολλαει στα χερια,προσθετουμε αλευρι.Ενω ,αν ειναι πολυ σφιχτη,συμπληρωνουμε λιγο νερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου