Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΥΛΙΚΑ(για 2 ατομα)
200 γρ. ταλιατελες
2 μετρια κολοκυθακια
6 φρεσκα σπαραγγια
2 μετριες φρεσκες ντοματες(σε κυβους)
σκορδο
θυμαρι(φρεσκο)
1/2 ποτηρι λευκο κρασι
ζωμος λαχανικων
τριμμενη παρμεζανα
ελαιολαδο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε το νερο για τα ζυμαρικα να βρασει  (με λιγο αλατι).Πλενουμε τα λαχανικα μας και τα κοβουμε(τα κολοκυθακια μικρες λουριδες ,τα σπαραγγια βλ. ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ, τις ντοματες σε κυβους).Σωταρουμε στο ελαιολαδο τα κολοκυθακια,τα σπαραγγια και το σκορδο.Σβηνουμε με λευκο κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει και προσθετουμε την ντοματα και αμεσως μετα τον ζωμο λαχανικων.Συγχρονως βαζουμε τα ζυμαρικα να βρασουν για 5 λεπτα.Προσθετουμε αλατι,πιπερι και θυμαρι στην σαλτσα και αφηνουμε να βρασει για 4 λεπτα περιπου.Βαζουμε τα ζυμαρικα(στραγγισμενα) στην σαλτσα,ανακατευουμε,προσθετουμε και τριμ.παρμεζανα και σερβιρουμε.ENJOY !!!!

                                                             
                                                                 ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Για να διαχωρισουμε το σκληρο μερος του σπαραγγιου απο το πιο τρυφερο, πιανουμε ενα σπαραγγι απο τις 2 ακρες και το λυγιζουμε.Στο σημειο που θα σπασει,τελειωνει το σκληρο μερος.Για την σαλτσα μας , χρησιμοποιουμε μονο τα τρυφερα ακρα, ειτε ολοκληρα ειτε κομμενα σε μικρα κομματια.Τα σκληρα μερη ,μπορουμε να τα χρησιμοποιησουμε σε αλλες παρασκευες ,οπως σουπα λαχανικων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου