Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ  (για 2 ατομα)
Λιγκουινι  200γρ
Μανιταρια  100 γρ.
Κολοκυθακια 2 μικρα
Πιπεριες χρωματιστες(1 κοκκινη,1 κιτρινη,1 πρασινη)
Κρεμμυδι  1
Ντοματινια  200γρ.
Μαιντανος
Βασιλικος φρεσκος
Σκορδο
Ελαιολαδο
Αλατι
Πιπερι
1/2 ποτηρι κρασι λευκο
1 ποτηρι ζωμο λαχανικων
2 κ.σ. παρμεζανα τριμμενη
                                                                                             ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι και το σκορδο.Κοβουμε ολα τα λαχανικα (τα ντοματινια στα 4,τα μανιταρια σε λεπτες φετες, τις πιπεριες και τα κολοκυθακια σε λουριδες).Σωταρουμε στο ελαιολαδο το κρεμμυδι και το σκορδο,προσθετουμε τις πιπεριες , το κολοκυθι και τα  μανιταρια  και τα σωταρουμε μεχρι να μαλακωσουν  (σε μετρια φωτια).Σβηνουμε με  το κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει και προσθετουμε τα ντοματινια,το ζωμο λαχανικων,τον μαιντανο ,τον φρεσκο βασιλικο,αλατι,πιπερι και αφηνουμε να βρασει για 5 λεπτα.Εντωμεταξυ , εχουμε βαλει να βρασουμε τα ζυμαρικα μας σε αλατισμενο νερο για 8 λεπτα.Στραγγιζουμε  και τα προσθετουμε στην σαλτσα.Ανακατευουμε και σερβιρουμε με τριμμενη παρμεζανα και φρεσκοτριμμενο πιπερι.Αν θελουμε να αραιωσουμε την σαλτσα μας,προσθετουμε 2-3 κουταλιες  απο το νερο που βρασαμε τα λιγκουινι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου