Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ,ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

ΥΛΙΚΑ
200 γρ. λιγκουινι
1 κ. μυδια
1 μελιτζανα
8 ντοματινια
σκορδο
1/2 ποτ. λευκο κρασι
10 γρ.σαφραν
μαιντανος 
πιπερι μαυρο
ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε και κοβουμε την μελιτζανα σε κυβους.Την ξεπικριζουμε(αφου πασπαλισουμε με αλατι,την αφηνουμε σε ενα σουρωτηρι μεχρι να 'ιδρωσει'),την ξεπλενουμε,την αλευρωνουμε, την τηγανιζουμε και βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι.Καθαριζουμε τα μυδια(βλ. φωτογραφιες),κοβουμε τα ντοματινια στα 4 και βαζουμε τα ζυμαρικα να βρασουν σε αλατισμενο νερο.Σε ενα τηγανι ζεσταινουμε το ελαιολαδο και σωταρουμε το σκορδο,προσθετουμε τον μαιντανο και τα μυδια,σβηνουμε με λευκο κρασι,σκεπαζουμε το σκευος με ενα καπακι μεχρι να ανοιξουν τα μυδια,προσθετουμε την μελιτζανα,τα ντοματινια και το σαφραν,αφηνουμε να παρουν μια βραση,προσθετουμε και τα βρασμενα ζυμαρικα μας,ανακατευουμε και σερβιρουμε προσθετωντας λιγο φρεσκο ελαιολαδο , ψιλοκομμενο μαιντανο και φρεσκοτριμμενο πιπερι.
 ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ Αν θελετε πιο ελαφρια γευση ,κοβετε την μελιτζανα σε φετες και την ψηνετε σε σχαρα η στο γκριλ.



 Αφαιρουμε  το 'μουστακι' απο το μυδι,τραβωντας το δυνατα και μετακινωντας το πανω -κατω .

 Με ενα μαχαιρι καθαριζουμε το κελυφος,το τριβουμε με συρμα και ξεπλενουμε με αφθονο νερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου