Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΚΡΕΠΕΣ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ) ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

ΥΛΙΚΑ
3 αυγα
600 ml γαλα
200γρ. αλευρι
αλατι 1 πρεζα
πιπερι
ζαχαρη 1 πρεζα
φυτικη μαργαρινη(για το τηγανι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε σε ενα  σκευος βαθυ τα αυγα με το αλευρι,ριχνουμε σιγα -σιγα το γαλα,αλατι,πιπερι και την ζαχαρη.Περναμε το μειγμα απο σουρωτηρι (απομακρυνουμε ετσι τους σβωλους που ισως  εχουν δημιουργηθει και εχουμε ενα μειγμα λειο).Αφηνουμε το μειγμα να'ξεκουραστει' για 15 λεπτα.Ζεσταινουμε το τηγανι σε μετρια φωτια,περναμε την βαση με ενα κομματι μαργαρινης και ριχνουμε στο κεντρο μια δοση(1 κουταλα).Κουνωντας ελαφρως το τηγανι προς ολες τις κατευθυνσεις,απλωνουμε το μειγμα σε ολη τη βαση του σκευους,ψηνουμε και απο τις 2 πλευρες και η κρεπα ειναι ετοιμη.Επαναλαμβανουμε μεχρι να τελειωσει ολο το μειγμα.




ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
1)Το σκευος πρεπει να ειναι αντικολλητικο.
2)Για γλυκες κρεπες προσθετουμε λιγη ακομη ζαχαρη
3)Αν το μειγμα μας βγει πιο παχυρευστο η πιο νερουλο απο οτι θελαμε,προσθετουμε αντιστοιχα γαλα η αλευρι(πριν το σουρωσουμε)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου