Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

ΥΛΙΚΑ
6 κολοκυθακια
5 φετες μπεικον
10 μανιταρια
1 κρεμμυδι
παρμεζανα 
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο
μαιντανος
θυμαρι φρεσκο
τριμ. φρυγανια
φρεσκια ντοματα
                                      ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε καλα ολα τα λαχανικα,κοβουμε τα κολοκυθια στην μεση (κατα μηκος) και τα βουταμε σε βραστο νερο για 3 λεπτα.Μετα τα βγαζουμε,αδειαζουμε με ενα κουταλακι ,προσεκτικα, την ψιχα (οχι μεχρι τις ακρες),δημιουργωντας ετσι μικρες βαρκουλες.Τα τοποθετουμε σε ενα πυρεξ και ετοιμαζουμε την γεμιση.Ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι,τα μανιταρια και το μπεικον,τα σωταρουμε,προσθετουμε την ψιχα των κολοκυθιων και την ντοματα ψιλοκομμενη,αλατι,πιπερι,μαιντανο και θυμαρι,ανακατευουμε καλα.Προσθετουμε και την παρμεζανα,ανακατευουμε ξανα και γεμιζουμε τις''βαρκουλες'' μας.Πασπαλιζουμε με τριμ. φρυγανια και       τριμ. παρμεζανα και ψηνουμε στους 200 βαθμους μεχρι να ροδισουν.





 ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ¨Στην γεμιση,αν θελετε ,μπορειτε να προσθεσετε κρεμα γαλακτος.
Οι βαρκουλες μπορουν να σερβιριστουν ειτε σαν ορεκτικο,ειτε σαν γαρνιτουρα σε πιατο με κρεατικα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου