Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ.....ΑΛΛΙΩΣ !!!!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλο πατατες
10 ντοματινια κομμενα στη μεση
1 κρεμμυδι κομμενο σε λεπτες φετες
3 κσ μουσταρδα
3κσ τριμμενο σκληρο τυρι
3 κσ ελαιολαδο
ζωμος λαχανικων
αλατι
πιπερι
ριγανη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε και πλενουμε τις πατατες.Τις κοβουμε κυδωνατες και τις βαζουμε να βρασουν σε αλατισμενο νερο, μεχρι να αρχισουν να μαλακωνουν.Ταυτοχρονα ,σε ενα τηγανι,σωταρουμε το κρεμμυδι μεχρι να γυαλισει και τα ντοματινια,προσθετουμε τις στραγγισμενες πατατες,αλατι,πιπερι,ριγανη,την μουσταρδα ,το μισο απο το τυρι και ζωμο λαχανικων (να καλυπτονται).Αφηνουμε για 1 λεπτο και μεταφερουμε σε ενα πυριμαχο σκευος,πασπαλιζουμε με το υπολοιπο τυρι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 200 βαθμους μεχρι να ροδισουν.











Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΓΟΠΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1κιλο γοπες 
ελαιολαδο
αλατι
πιπερι
χυμος λεμονιου
ριγανη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
πατατες βρασμενες
καλαμποκι
αγγουρακι τουρσι
αλατι
πιπερι
μαγιονεζα 
μουσταρδα mild
ελαιολαδο
ξυδι (προαιρετικα,αρωματισμενο με βοτανα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε και πλενουμε καλα τα ψαρια.Αλατοπιπερωνουμε και τα βαζουμε σε πυριμαχο σκευος.Χτυπαμε το ελαιολαδο με τον χυμο λεμονιου και την ριγανη και περιχυνουμε τα ψαρια μας.(προαιρετικα,προσθετουμε και ξυσμα λεμονιου).Ψηνουμε σε μετριο προθερμασμενο φουρνο για περιπου 1/2 ωρα (αναλογα και με τον φουρνο).
Οσο τα ψαρια ψηνονται,ετοιμαζουμε την πατατοσαλατα.Κοβουμε τις πατατες σε μετρια κομματια και τα αγγουρακια σε φετες.Προσθετουμε και μια μικρη κονσερβα βρασμενο καλαμποκι(στραγγισμενο) .Χτυπαμε 1κσ.μαγιονεζα με 1κγλ. μουσταρδα , 1κσ ελαιολαδο και 1κσ ξυδι αρωματισμενο με βοτανα,αλατι και πιπερι και περιχυνουμε με το μειγμα την σαλατα.Ανακατευουμε καλα και σερβιρουμε.


ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Για πιο πλουσια γευση,μπορειτε να προσθεσετε στην σαλατα και 1 αυγο βρασμενο και κομμενο σε φετες.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΨΑΡΙ

 ΥΛΙΚΑ
200 γρ. καροτο βρασμενο
200 γρ. μπροκολο βρασμενο
200 γρ. ψαρι (σφυριδα `η μπακαλιαρο) βρασμενο
ελαιολαδο
χυμο λεμονιου
αλατι
πιπερι
φυλλα φρεσκου βασιλικου


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε το καροτο σε φετες,το μπροκολο σε μικρα μπουκετακια και το ψαρι σε μικρα κομματια.Τα ανακατευουμε σε ενα βαθυ σκευος,προσθετοντας και τον ψιλοκομμενο βασιλικο,το ελαιολαδο,αλατι,πιπερι και τον χυμο λεμονιου. Καλη σας ορεξη!!!!